Депутати Волиньради мають чимало запитань до начальника ДФС

Депутати Волиньради мають чимало запитань до начальника ДФС

Обласна рада розглянула питання Про заслуховування інформації про результати діяльності Головного управління ДФС у Волинській області.

Перед депутатами виступив перший заступник начальника Головного управління ДФС у Волинській області Віталій Чуй.

5 депутатів виявили бажання задати питання чиновнику.

Олексій Панасюк запитував, скільки підрозділами ДФС було затримано контрафактної продукції на Волині, а також про періодичність проведення перевірок на підприємствах.

Віталій Чуй сказав, що за рік проведено 500 перевірок, внаслідок який до бюджету додатково нараховано до 30 млн грн. Він повідомив, що було арештовано контрафактної продукції на суму до 50 млн грн.

Сергій Слабенко запитував про перспективи запровадження органів фінансового розслідування. "Я можу говорити лише про статистику та ту роботу,  яку ми виконуємо і не хотів би коментувати ініціативи державної влади", - відповів пан Чуй.

Юрій Гупало розповів про проблеми діяльності підприємств-перевізників, з якими вони стикаються при реєстрації вантажних автомобілів. "Ви робите все, аби такі підприємства не створювали нових робочих місць і застосовуєте штучні перешкоди", - апелював до податківця Юрій Гупало. Пан Чуй говорив, що проблеми продиктовані колізіями в законодавстві.

Михайло Імберовський запитав чи вплинула ситуація з підвищенням мінімальної зарплати на кількість малих підприємств, які заареєстровані на Волині. Віталій Чуй пообіцяв надати таку інформацію депутату особисто.

Володимир Яренчук говорив про блокування роботи підприємств агросектору через бюрократію податківців. 

Голова облради Ігор Палиця запитав у податківця, яка середня зарплата в облаті. Віталій Чуй відповів, що на рівні 7,5 тис. грн.

 - А в будівельників?,- запитав голова.

- Не готовий сказати , - відповів Віталій Чуй.

- Ви не  володієте  багатьма цифрами і я не почув жодної конкретної відповіді на депутатські запитання. Скажу вам, що є будівельники, які отримують "білу" зарплату 6-7 тис. грн, а інші   - більшу, але в конвертах. В інших областях - не така ситуація, - зауважив голова облради. Він також говорив про факти продажу конрафактної продукції на Волині.

З ініціативи голови обради звіт ДФС перенесли на наступну сесію,  тим паче, що депутати хочуть заслухати начальника служби, а не його заступника.
Читати далі


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина На Волині легковик «Audi A4» злетів у кювет, травмувався водій
Наступна новина На Волині знайшли тіло зубра, який помер від поранень
Останні новини
Схожі новини