Благодійний фонд, який проводив махінації з гуманітаркою, належить заступнику голови Волинської ОДА

Благодійний фонд, який проводив махінації з гуманітаркою, належить заступнику голови Волинської ОДА
Юрій Гупало

У Луцьку викрили шахраїв, які ввозили в Україну авто під виглядом гуманітарної допомоги, після чого продавали їх за готівку.

З власних джерел Інформаційному агентству Волинські Новини стало відомо, що йдеться про членів благодійного фонду Юрія Гупала «Віримо в Україну». Він був призначений на посаду заступника голови Волинської ОДА Юрія Погуляйка в сфері гуманітарних питань, волонтерства та координації діяльності з податковою та митною службами на початку березня 2022 року.

Нагадаємо, ще одного, але вже колишнього заступника начальника Волинської обласної військової адміністрації Андрія Ярмольського підозрюють у сприянні в незаконному переправленні за кордон військовозобов'язаних. Сам же Ярмольський відкидає будь-які звинувачення і стверджує, що доведе, що не робив цього. 

Як повідомили в СБУ, оперативники зафіксували продаж одного гуманітарного автомобіля за суму у понад 100 тис. грн. Також представник фонду обіцяв продати карету швидкої допомоги, ввезеної в Україну під виглядом гуманітарної допомоги. Її вартість зловмисник оцінив у 12 тис. доларів США.

Зловмиснику повідомлено про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч.3 ст. 201-2 (незаконне використання з метою отримання прибутку гуманітарної допомоги, благодійних пожертв або безоплатної допомоги) ККУ. Також йому обрано запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина У Луцьку подоржчав вивіз сміття
Наступна новина У Луцьку здорожчають електронні квитки для проїзду
Останні новини
Схожі новини