Депутати-медики розглянули проект бюджету

Депутати-медики розглянули проект бюджету

На засіданні постійної комісії обласної ради з питань соціального захисту населення, охорони здоров’я, материнства та дитинства депутати розглянули проект рішення обласної ради Про проект обласного бюджету на 2018 рік.

Проект представив директор департаменту фінансів ОДА Ігор Никитюк. Він зазначив, що за доходами бюджет становитиме майже 8,4 млрд грн. На   охорону здоров'я планується спрямувати на 16% більше коштів, однак це не вирішує проблем з фінансуванням галузі.

Присутній на засіданні депутат, радник голови обласної ради Вячеслав Рубльов запитував, чи передбачено в проекті бюджету скорочення ліжкомісць в обласних лікарняних закладах. Відповідати взявся начальник управління охорони здоров'я ОДА Ігор Ващенюк. Він зауважив, що в проекті передбачено фінансування усіх штатних посад в комунальній медицині, які існують наразі і не передбачено скорочення ліжкового фонду.

Втім, з його слів, планується в перспективі оптимізувати мережу протитуберкульозних закладів, оскільки на Волині не спостерігається збільшення профільної захворюваності. Планується також змінити концепцію фінансування психіатричних закладів, позаяк світова практика надає перевагу амбулаторному лікуванню психічнохворих, а не утриманню їх в стаціонарі.

Вячеслав Рубльов наголосив, що ОДА не повинна приймати поспішних рішень стосовно оптимізації будь-яких комунальних закладів, потрібен детальний аналіз ситуації і врахування усіх ризиків. Він також пообіцяв, що депутати глибоко вивчатимуть ці питання. Радник голови також критикував ОДА за те, що значна чатина коштів обласного бюджету не освоюється. З цього приводу, обласна рада спрямовує відповідні дисти до ОДА на ім'я голови ОДА Володимира Гунчика, але вони залишаються без відповідей. Директор департаменту фінансів ОДА Ігор Никитюк заявляє, що таких листів йому не спрямовують для роботи.

 Депутат Сергій Сівак цікавився в розробників проекту бюджету, чому  не пролонговано фінансування програми "Волинькард". Він закцентував увагу присутніх та тому, що 60% волинян помирають саме від серцево-судинних захворювань, тому програма є актуальною. Голова комісії Олександр Зінчук та начальник профільного управління Ігор Ващенюк зауважили, що на кардіологію Волинь отримає значні кошти від проекту Світового банку. Йдеться про 30 млн євро, тому обласні асигнування, можна спрямувати на інші потреби галузі охорони здоров'я.

Голова комісії, зокрема, наполягає на оновленні обладнання в обласних комунальних закладах. Він та депутата Людмила Тимощук нагадали, що в сесійному залі вже звучала пропозиція про спрямування 30% коштів від перевиконання обласного бюджету на галузт медицини. Депутати обурюються, що такий принцип не дотримується.

Директор департаменту фінансів ОДА Ігор Никитюк зауважив, що потрібно прийняти відповідне рішення сесії. Комісія рекомендувала депутатському корпусу обласної ради підтримати сесійним рішення пропозицію спрямовувати 30% від перевиконання на охорону здоров'я.

Присутній на засіданні комісії депутат Михайло Імберовський наголосив на важливості проведення бюджетних слухань, де можна було би почути усіх розпорядників коштів обласного бюджету. Нагдаємо, таку пропозицію депутат озвучував у своєму запиті.

Після дискусій комісія рекомендувала раді підтримати проект бюджету.

 

Читати далі


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Показати коментарі (1)
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Робота на результат: список книг з маркетингу від Олени Лазуткіної
Наступна новина Командувач сил США в Європі: На Донбасі дипломати без військових – як оркестр без інструментів
Останні новини
Схожі новини

Публікації відсутні