Робота на результат: список книг з маркетингу від Олени Лазуткіної

Робота на результат: список книг з маркетингу від Олени Лазуткіної

У рамках проекту Рейтинг книг з економіки, в якому представлені 200 книжок за 20-ма напрямками, Mind продовжує публікувати авторські колонки, у яких експерти діляться власними рекомендаціями щодо видань, які варто прочитати в тій чи іншій галузі.

Цього разу представляємо вашій увазі підбірку від книжкового продюсера Олени Лазуткіної, яка пропонує познайомитися ближче з маркетинговою літературою. Яка книга є «настільною Біблією» маркетолога, де краще почитати про професію PR-ника та чому верстка і дизайн книжки подеколи має вирішальне значення – далі у матеріалі Олени.

Річард Лермер, Майкл Прічіннело. «Голий PR. Як змусити людей говорити про вас, ваш бізнес і ваш продукт»

Це один з основоположних підручників з піару. У цій книзі на найцікавіших прикладах показується, як створити особистий бренд або ефективно використовувати ЗМІ, керуючись не грошима, а фантазією. Як створити фішку/родзинку/інфопривід для новин; як дружити з журналістами і бути їхнім улюбленцем; як завжди бути цікавим, постійно змінюючи інструменти реклами. Відмінно розписані переможні і програшні кейси, наведено прості й зрозумілі приклади просування найвідоміших брендів.

Книга «Голий PR...» піднімає ширму над новою і настільки «незрозумілою» для вітчизняних ринків професією, як піарник. Автори книги, власники компанії RLM Public Relations, зробили відомими багато брендів завдяки своїм несподіваним і нетривіальним підходам. Тому її слід прочитати кожному працівнику рекламної індустрії.

Микола Латанський. «50 секретів геніального успіху»

В основі книги лежить 20-річний практичний досвід автора, який створив однойменний міжнародний тренінговий центр з мільйонними оборотами. За десять років успішної кар'єри в бізнесі, головний офіс якого знаходиться в Києві, Микола виділив 50 унікальних секретів для досягнення успіху і об'єднав їх в одній палітурці. Автор упевнений, що кожна людина – Геній, а секрети успіху подібні коду від сейфа. І коли ви їх знаєте і дотримуєтеся кожного з них, перед вами відкриваються будь-які двері.

«50 секретів геніального успіху» стануть у пригоді, коли бракує натхнення і внутрішньої «стабілізації»: в цій книзі зібрані реально працюючі поради, написані доступною для кожного мовою.

Девід Огілві. «Огілві про рекламу»

Ця книга – «настільна Біблія» маркетолога. Тут описані приклади успішних рекламних кампаній у найнезвичніших сферах бізнесу. Книга обов'язкова до прочитання всім, хто пов'язаний з рекламою: копирайтерам, дизайнерам, менеджерам проектів, продюсерам талантів, організаторам і просто фантазерам. А особливо – фахівцям-початківцям, адже основам «ремесла» потрібно вчитися у майстра.

У цій книзі зібрані численні історії реальних проектів, виникнення блискучих ідей, які змінили міжнародні корпорації. Але особливо цінні описи невдалих рішень. Огілві розкриває перед нами всю «внутрішню кухню» світу реклами і розповідає численні байки, які дозволяють поринути у глибини рекламного бізнесу минулого століття.

Тому якщо вас дійсно цікавить, як зробити рекламу, яка продаватиме; якими мають бути тексти, ілюстрації, дизайн; як управляти рекламним агентством, люблячи своїх замовників і примножуючи число їхніх клієнтів – вам сюди. Відповіді на ці питання, і не тільки на них ви знайдете на сторінках книги Девіда Огілві.

Том Пітерс. Серія книг «Тренди. Талант. Лідерство. Дизайн»

Том Пітерс по праву іменується одним з найвпливовіших представників ділової думки нашого часу, який заслужив титул гуру управлінської науки. Його книги змушують повірити, що творчість можна структурувати.

У моєму випадку Том Пітерс поклав початок задумки про місію і Книжковий острів, а його книги перевернули поняття книжкової верстки як такої. Це божевільне поєднання дизайну, акцентів і зламаних книжкових стереотипів.

Том Пітерс. «Перетвори себе на бренд»

Ще одна книга Пітерса – відмінний підручник для будь-якого публічного управлінця, що поєднує в собі якості формального і неформального лідера. Якщо вам набридло працювати «на дядю» або відчувати, що вас недооцінюють, то в цій книзі ви знайдете відповіді на питання, як почати жити інакше, змінюючи і перетворюючи себе на лідера думок і людину, за якою йдуть як мінімум тисячі.

У сучасному світі, в якому успіх залежить не лише від якості виконаної роботи, а й від швидкості і краси, єдиний спосіб перевершити багатьох – стати персональним брендом, професіоналом, який досягає максимуму, що повністю відповідає за свою роботу і бере на себе всю відповідальність за результат.

 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина У Луцьку слабка напруга електромережі завдає збитків підприємству електротранспорту. ВІДЕО
Наступна новина Депутати-медики розглянули проект бюджету
Останні новини
Схожі новини