Депутатів закликають врятувати історичну споруду в центрі Луцька

Депутатів закликають врятувати історичну споруду в центрі Луцька

Щоб зберегти пам'ятку архітектури на вулиці Лесі Українки 9, необхідно розробити кошторис для ремонту укріплень фасаду історичної споруди і ліквідувати протікання даху.

Про це йшлося під час засідання постійної комісії Волинської обласної ради з питань використання майна спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст області 14 лютого, передає ІА Волинські новини.

Директор КП «Волинський обласний екскурсійно-методичний центр» Юрій Лобач розповів, що в будівлі знаходиться приміщення видавництва «Надстир’я» та спілки письменників.

«Ця будівля потребує капітального ремонту, ми маємо технічний висновок, на підставі якого розробили тимчасовий кошторис для локальної ліквідації протікання даху», – сказав Юрій Лобач.

Він зазначив, що на розробку проекту потрібно 36 тисяч гривень, а на самі роботи – близько 500 тисяч гривень.

Окрім того, Юрій Лобач каже, йдеться й про те, що частина будівлі відокремлюється, також реконструкції потребує система водовідведення. Тож потрібно негайно провести ремонт, а на період виконання робіт необхідно забезпечити орендарів тимчасовими помешканнями.

Також Юрій Лобач закликав депутатів оглянути стан будівлі.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина На одній з вулиць Луцька перекрили дорогу через ремонт
Наступна новина У волинянина на автостанції вилучили багнет
Останні новини
Схожі новини