Державний борг України за листопад зріс у доларах на мільярд

Державний борг України за листопад зріс у доларах на мільярд

Загальна сума державного боргу України становить майже 83 мільярди доларів. 

Державний і гарантований державою борг у листопаді 2019 року склав 1,99 трильйона гривень (зменшився на 2,67% за місяць), або в еквіваленті в доларах зріс до 82,83 мільярда доларів (ріст у 1,2%), – пише Економічна Правда

«В листопаді 2019 року зафіксовано зменшення сукупного державного і гарантованого державою боргу України. За місяць сума державного боргу та гарантованого державою боргу в еквіваленті в національній валюті зменшилась на 2,67% (у порівняні з жовтнем) та досягла найнижчого за останні два роки рівня в 1 990 млрд грн. Водночас, еквівалент у доларах США зріс на 1,2%, до 82,83 млрд дол», – зауважує пресслужба Мінфіну. 

З початку 2019 року державний та гарантований державою борг в еквіваленті в національній валюті зменшився на 8,19%, а в еквіваленті в іноземній валюті зріс на 5,75%.

«Коливання суми державного боргу викликано, зокрема, укріпленням національної валюти», - зазначають у Мінфіні.

В листопаді витрати державного бюджету з погашення державного боргу склали 19,8 млрд грн, з обслуговування – 16,8 млрд грн.

Читайте також: 

 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина З п'яти причетних – винний один: вбивство лосів у Нацпарку Волині
Наступна новина «Нарешті ви відкинули московське». У луцькому соборі вперше святкують Різдво 25 грудня
Останні новини
Схожі новини

Публікації відсутні