Держбюро розслідувань просить воєнні премії, хоча сидить в тилу, - ЗМІ

Держбюро розслідувань просить воєнні премії, хоча сидить в тилу, - ЗМІ

Керівник ДБР Олексій Сухачов звернувся до прем’єра Дениса Шмигаля з проханням про додаткову винагороду у розмірі 30 тисяч гривень для рядових і начальників ДБР на час воєнного стану. 

Про це повідомляє «Українська правда» з посиланням на лист Сухачова на ім’я Шмигаля.

"Прошу доповнити перелік суб'єктів, яким може виплачуватись додаткова винагорода згідно із постановою Кабінету міністрів України від 28.02.2022 номер 168 "Питання деяких виплат військовослужбовцям, особам рядового і начальницького складу, поліцейським та їх сім'ям під час дії воєнного стану", особами рядового і начальницького складу Державного бюро розслідувань".

Відповідно до положень цієї постанови Кабміну, додаткова винагорода має розмір у 30 тисяч гривень щомісячно. І виплачується вона військовослужбовцям ЗСУ, СБУ, Служби зовнішньої розвідки, головного управління розвідки Міністерства оборони, Нацгвардії, Державної прикордонної служби, УДО, Держспецзв'язку та захисту інформації, Державної спеціальної служби транспорту, військовим прокурорам ОГП, ДСНС, співробітникам служби Судової охорони, особам начальницького складу управління спеціальних операцій НАБУ та поліцейським. 

Сухачов посилається на низку законів та зазначає, що на співробітників ДБР мають поширюватись умови забезпечення такі, як у працівників Національної поліції. 

"Українська правда" поцікавилась зарплатами в ДБР. Так, за даними джерел в уповноважених органах, заробітна плата слідчих та оперуповноважених ДБР становить близько 60 тисяч гривень, заступників директора – близько 80, а директора – більше 100 тисяч гривень. 

При цьому, за даними співрозмовників "Української правди" в Державному бюро розслідувань, на час воєнного стану їх перевели здебільшого у західні області країни. Зокрема головне слідче управління, за винятком окремих відділів, переведене до Львівської та Івано-Франківської областей. 

Водночас у своєму зверненні до прем'єрміністра директор ДБР зазначає, що "Державне бюро розслідувань бере участь у відсічі військовій агресії Російської Федерації проти України, а також здійснює інші заходи із забезпечення національних інтересів та безпеки України". 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина У Нововолинську пропонують приміщення для бізнесу переселенців
Наступна новина Росія витратила майже всі ракети. Тепер робить їх цілодобово, - Генштаб
Останні новини
Схожі новини