Дев'ятирічний лучанин виборов сьоме місце на Чемпіонаті світу з шахів

Дев'ятирічний лучанин виборов сьоме місце на Чемпіонаті світу з шахів
Данило Слепчук (фото Михайла Слепчука)

Дев’ятирічний лучанин Данило Слепчук представляв Україну на Чемпіонаті світу з шахів у Мінську. Як повідомив батько шахіста Михайло Слепчук, з-поміж майже двохсот учасників хлопчик зайняв почесне сьоме місце у бліц-турнірі.

Про це ідеться у сюжеті UA:Волинь.

На чемпіонаті світу у Мінську Данило зіграв 9 ігор. Каже: «З них я виграв 7 ігор. Грав із росіянами, грузинами та з поляком. Я налаштовувався на 1-ше місце, але своїм результатом я задоволений».

Хлопець розповідає: у Мінську зіграв у шахи з роботом, якому поставив шах і мат.  Шахи в житті Данила з’явилися, коли йому було 5 з половиною років. Тоді батько вперше відвів до тренера Олександра Мельниченка. Нині Данилу – 9. Він навчається у 4-му класі. Після шкільних уроків батько забирає хлопця, і вони разом йдуть на тренування.

Майстер спорту України з шахів, тренер Олександр Мельниченко каже: «Зараз Данило регулярно обігрує тренера. Деколи буває, що і я його обігрую».

«Ми запропонували тренеру, щоб Данило грав у дорослих турнірах, і він перемагає не тільки дітей, але й дорослих», – розповів батько хлопчика.

 Вміння грати у шахи, за словами самого Данила, допомагає йому у навчанні. «Я не зовсім відмінник. У мене бувають і дев’ятки. В основному у мене оцінки 10 і 9».

«Він у нас, окрім шахів, займається ще футболом та атлетикою. А шахи йому допомагають, наприклад, в школі», – каже Олександр Мельниченко.

«Там дитина бігає, а тут – думає.Через якийсь рік-другий постане питання про вибір: від чого відмовлятися і чим займатися більше, але ми залишимо цей вибір за ним», – запевнив Михайло Слепчук.

Сам же Данило Слепчук впевнений, що коли йому доведеься вибирати, чим займатися далі, він обов’язково вибере шахи. Хлопець розповів, що його улюбленим шахістом є американець Хікару Накамура. Додає,  що як і Хікару мріє отримати звання гросмейстера з шахів у 15 років.

 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Волинський рятувальник взяв срібло на міжнародних змаганнях
Наступна новина До 10 жовтня на Волині буде представлений голова ОДА, – нардеп
Останні новини
Схожі новини