«Це діти влаштували дебош», - директор Рожищенського притулку. ФОТО

«Це діти влаштували дебош», - директор Рожищенського притулку. ФОТО

Звістка про те, що у Рожищенському притулку у десятьох дітей виявили сліди побиття та крові на одежі, облетіла чи не всю Україну.

Раніше на своїй сторінці у Facebook уповноважена з прав людини Людмила Денісова писала, що діти розповіли, ніби сам директор та його брат, який працює черговим з режиму, їх б’ють та ображають нецензурними словами. А троє дітей заявили про сексуальні домагання з боку керівництва установи.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Насильство в дитбудинку на Волині: все, що відомо

«Перший» вирішив поїхати у притулок та дізнатися, яка ситуація там насправді.

Директор Рожищенського притулку для дітей Леонід Матвійчук розповів, що троє з п’яти дітей, яких розприділили по інших дитбудинках, хочуть повернутися назад.

«Великі» захисники хотіли спочатку всіх дітей забрати та кудись відправити, але облдержадміністрація забезпечила усі умови для дітей. Наш притулок далеко не гірший за інші. Тих 5 дітей, які давали покази, для ще більшої гарантії, відправили в інших заклад соціального захисту.

Але з тих п’яти, які переїхали в інший заклад, троє вже хочуть повернутися. Представник Омбудсмена запропонував двом дівчатам, які лишилися в нас, їх забрати, а вони сказали, що нікуди не поїдуть. Ось вам і відповідь на питання, як тут сильно катували і ґвалтували», – розповів Леонід Матвійчук.

Директор Рожищенського притулку для дітей Леонід Матвійчук

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Директор рожищенського притулку вважає звинувачення про домагання вигаданими. ВІДЕО

Також він розповів, що наразі йому та його працівникам ніяких підозр не висунули, і він приходить на роботу, як і раніше.

Хоча неодавно у ЗМІ була інформація, що голова Влинської ОДА Олександр Савченко відсторонив директора притулку, де били й домагались дітей.

«Я, як працював, так і працюю. Коли будуть якісь інші дії, то я буду знати. 2 серпня Омбудсмен сказала, що я відсторонений, 3 – що ні. Потім мені дзвонять і питають чи так, чи все ж ні, то я кажу, що я працюю, а відсторонений чи ні, питайте в неї», – сказав Леонід Матвійчук.

Зошит для відвідувачів

Найбільше нарікань було на брата Леоніда Матвійчука, який працює у притулку черговим з режиму. Директор притулку зауважив, що його брат зараз у відпустці.

«Діти, які влаштовували дебош, знали, що це його остання зміна. Це вони так проводжали його у відпустку»,  – пояснює директор.

За словами Леоніда Матвійчука, він не впевнений, чи після такого брат захоче повертатися на цю роботу.

У службі у справах дітей жодних коментарів не дають, поки немає результатів слідства.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Прокурори перевіряють факти насильства над дітьми в притулку на Волині

Дитячий майданчик для дітей

Місце, де висушують випрані речі
Вхід до притулку
Спортзал

Кімната для ігор для менших діток

Кімната для занять зі старшими дітьми

Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина На Волині село на п'ять днів залишиться без газу
Наступна новина Волинянка натрапила на місцину, де рясно вродили боровики. ФОТО
Останні новини
Схожі новини