Савченко відсторонив директора притулку, де били й домагались дітей

Савченко відсторонив директора притулку, де били й домагались дітей

Голова Волинської ОДА Олександр Савченко провів нараду у дитбудинку, що у Рожищі. 

Про це повідомили на сторінці голови Волинської ОДА у Facebook, пише ВолиньPost.

Читайте також: Скандал на Волині: у притулку били та домагалися дітей

Зазначають, що Олександр Савченко негайно виїхав на місце події та провів термінову оперативну нараду у виховному закладі за участю керівництва служб ОДА та Рожищенської РДА, ГУНП у Волинській області, представників обласної прокуратури, начальника обласного управління служби у справах дітей, керівництва Управління ювенальної превенції Нацполіції України та інших посадовців.

Під час наради прийняли рішення про звернення до Волинської обласної ради про відсторонення від виконання обов’язків директора навчального закладу Леоніда Матвійчука, а також негайне порушення кримінальної справи й внесення її до Єдиного реєстру досудових розслідувань. 

Окрім того, дані відповідні доручення Управлінню охорони здоров’я облдержадміністрації вжити необхідних заходів по наданню медичної та психологічної допомоги постраждалим дітям. 

Читайте також: Прокурори перевіряють факти насильства над дітьми в притулку на Волині

Службі у справах дітей обласної адміністрації доручено безпосередньо брати участь в управлінні закладом на час з’ясування обставин та забезпечити цілодобове чергування робочих груп з числа представників обласної та районної адміністрацій, управління ювенальної превенції Нацполіції та інших спеціалістів для цілодобового контролю, надання допомоги дітям та унеможливлення доступу до них стороннім особам. 

Також провели консультації з Омбудсменом – Людмилою Денісовою, першим заступником Міністра внутрішніх справ Сергієм Яровим та Уповноваженим Президента України з прав людини Миколою Кулебою.

Ситуація знаходиться на особистому контролі голови облдержадміністрації Олександра Савченка.

Читайте також: На Волині розшукують підлітка, який втік із притулку. ФОТО


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Фестиваль «Лісова пісня» змінює формат і час проведення
Наступна новина Канали луцького парку майже очистили. ВІДЕО
Останні новини
Схожі новини