«Діти їсти хочуть, квартплати ростуть»: як у Луцьку мітингували шахтарі. ВІДЕО

«Діти їсти хочуть, квартплати ростуть»: як у Луцьку мітингували шахтарі. ВІДЕО
Скріншот із відео

Волинські гірники вимагали виплати зарплати. Щоб отримати свої гроші – вийшли на протест у Луцьку.

Учасники акції рушили від шахти – до обласної держадміністрації. Долучилися майже півсотні людей, передає 5 канал.

Нагадаємо, акція розпочалася 7 листопада близько 11-ї години.

Уже поблизу будівлі адміністрації влаштували мітинг. Закликали чиновників повернути заборговане за три місяці. Йдеться про 5 млн грн. Крім того, учасники акції вимагали добудувати шахту №10 «Нововолинська».

«Гроші зароблені, заробітна плата, а їх немає в сім'ї. А в кожного діти, які хочуть їсти і вдягатися, квартплати ростуть», – обурюється учасник акції Микола Ковальчук.

«Основна вимога – це неясність будівництва шахти. Розумієте, ми не маємо ясності, чи ми будуємо шахту, чи не будуємо. Заплановані кошти на наступний рік не вирішують питання. 25 млн грн – це тільки на утримання шахти в безаварійному стані, і їх також не вистачить», – пояснив інший мітингувальний В'ячеслав Спиридонов.

На акцію протесту відреагував уряд. Під час засідання Володимир Гройсман заявив, що Кабінет Міністрів виділить 500 млн грн на погашення заборгованості зарплат. Відповідне рішення з'явилося на урядовому порталі. Крім того, Міністерству енергетики та вугільної промисловості доручено представити проект реформування галузі.

Окрім того, волинські гірники домовились із головою ОДА Олександром Савченком про спільну поїздку до Києва та зустріч із прем’єр-міністром України.

 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Скільки коштують перші мандарини на луцьких прилавках. ФОТО
Наступна новина Без лінійок, щоденників та форми: волинянин розповів про прогресивну сільську школу. ФОТО
Останні новини
Схожі новини