Діти з сімей переселенців будуть безкоштовно їздити у Луцьких тролейбусах

Діти з сімей переселенців будуть безкоштовно їздити у Луцьких тролейбусах

Міська влада прийняла рішення надати безкоштовний проїзд у міських тролейбусах для 72 дітей з сімей тимчасових переселенців з Донбасу.

Про це йшлося сьогодні, 6 грудня, під час засідання міськвиконкому, передає Волиньinfo.

Члени виконкому розглянули проект рішення про забезпечення безкоштовного проїзду у тролейбусах дітей громадян, які перемістились з тимчасово окупованої території України та районів проведення антитерористичної операції до міста Луцька.

Начальник управління освіти Луцькради Зіновія Лещенко зазначила, що таких дітей є 114, однак потреба у безкоштовному проїзді є лише у 72 дітей. Вартість щомісячного квитка на проїзд у тролейбусі – 50 гривень. Проїзд буде безкоштовним з 1 січня по 31 травня.

Член виконкому Ігор Муковоз зауважив, що це невелика сума, але він проти пільг за такими категоріями:

«Чим діти лучан чи будь-чиї діти відрізняються від їхніх дітей. Я особисто знаю багатьох людей-переселенців. Якщо взяти по відношенню до середнього лучанина, то повірте – це не самі бідні люди, які знімають будинки по 300–400 доларів і очевидно вони теж попадають під категорію тимчасово переміщених».

Зіновія Лещенко запевнила, що є моніторинг, вивчення стану забезпеченості тих сімей. Усього на місяць потрібно 3,6 тисячі гривень.

Виконувач повноважень міського голови Григорій Пустовіт наголосив, що ці люди стали жертвами окупації Росією частини території України та приїхали в Україну, бо вони не миряться з тою політикою, яка на сьогодні складається на сході України.

Зрештою члени виконкому підтримали проект рішення.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Графік відключень електроенергії у Луцьку на 7 грудня
Наступна новина Колектив волинської школи закидав директора сніжками
Останні новини
Схожі новини