Діти з сімей, які приїхали у Луцьк через війну, малювали листівки до Дня матері

Діти з сімей, які приїхали у Луцьк через війну, малювали листівки до Дня матері
Фото Суспільне.Волинь

Літературно-мистецький вернісаж "Намалюю маму, сонечко моє" відбувся в артцентр при Палаці культури Луцька. Діти з сімей, які приїхали у Луцьк через війну, і з місцевих родин разом з волонтерами створювали святкові листівки до Дня матері.

Про це розповіла Суспільному ведуча майстерки Оксана Кардаш-Лис.

Виготовити листівку для мами в артцентр "Діти слухають казки" прийшла п’ятирічна Софія. Дівчинка у центр приходить впродовж двох місяців, — каже її мама Марина, — відколи родина через війну приїхала у Луцьк з Ніжина Чернігівської області.

"Вдома донька ходила до дитячого садочка, нині такої можливості немає, але спілкування з однолітками та розвиток творчого потенціалу дуже важливі в її віці, тому з радістю ходять на творчі майстер-класи", — говорить мама Софійки.

Зробити листівка для мами прийшла Злата Теслюк з молодшою п’ятирічною сестрою Зоряною. Мама дівчаток Анастасія Теслюк каже: приїхали до Луцька з Києва на початку березня.

Зі слів жінки, вона часом теж допомагає займатися з дітьми, але цього разу працівники обласної бібліотеки для дітей, які проводили майстер-клас, попросили мам не бути присутніми, щоб діти змогли підготувати сюрприз до свята.

Під час зустрічі діти ознайомилися з книгами про мам. Зі слів Оксани Кардаш-Лис, цю літературу можна взяти у бібліотеці.

День матері в україні відзначають у другу неділю травня. Цьогоріч свято випадає на 8 травня.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Кози, масниці і ...«жесть». Хорлупи. ЗАНЕСЛО В СЕЛО
Наступна новина «Ми навчилися ловити ракети винищувачами». Як працює ППО на заході України
Останні новини
Схожі новини