Веслувальниця з Волині виборола 7 медалей на чемпіонаті України

Веслувальниця з Волині виборола 7 медалей на чемпіонаті України
Марія Повх

Волинянка Марія Повх виборола 7 медалей на чемпіонаті України з веслування на байдарках та каное. Змагання тривали у Дніпрі з 4 по 7 серпня. Нині спортсменка повернулася на Волинь.

Спортсменка розповіла «Суспільному», що призові місця зайняла на всіх дистанціях, на яких виступала.

На чемпіонаті України в Дніпрі спортсменка брала участь у семи дистанціях. У підсумку, розповідає Марія, вона виборола 5 золотих та 2 срібні медалі. Це були перші змагання після карантину.

"На цьому чемпіонаті України були відбори на Чемпіонат Європи, де формувалася команда і ось 24 серпня починається підготовка вже з усією командою до основних змагань цього сезону", - говорить спортсменка.

Веслувати Марія Повх вчилася на базі дитячо-юнацької спортивної школи "Олімп". У цьому виді спорту, розповідає, двадцять років. Легких чи важких змагань, каже, не було. На кожен старт налаштовується по максимуму.

"Було таке, що у мене не було медалей, 9 років не було результату і вже були такі моменти, чи варто далі веслувати. І ти себе мотивуєш, через себе переступаєш, іноді згадуєш ті моменти і думаєш: добре, що Бог дає ті сили", - каже Марія Повх.

Останніх чотири роки її тренує залужений тренер України Андрій Шевчук. Веслування на байдарках – найрезультативніший вид спорту на Волині, каже він.

"В нас дуже багато чемпіонів світу по юнаках. По молоді - призерів Чемпіонату світу, Європи. Немає в нас олімпійської медалі. Марія була на чемпіонаті в Ріо, буквально за три десятих секунди від олімпійської медалі. Ну так сталося - це спорт", - розповів тренер.

Спортсменка каже: хвилювалася через перенесені на рік олімпійські ігри, карантин. Але не припиняла тренуватися – робить це тричі на день. Зараз Марія відпочиває. Вже за кілька днів, говорить, розпочне підготовку до чемпіонату Європи, який відбудеться у жовтні.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина На луцькій автостанції патрульні перевіряють автобуси. Чи складають протоколи?
Наступна новина Дитячий майданчик, бруківка, відеонагляд. Що зроблять у луцькому парку «Дубовий гай»
Останні новини
Схожі новини