Дивні звичаї народів світу

Дивні звичаї народів світу

Звичаї та традиції різних народів світу надзвичайно різноманітні, цікаві та дивовижні. Те, що здається звичним і нормальним в одній країні, можливо, може здатися диким і дивним в іншій. І навпаки. Тому й цікаво дізнатися, а які звичаї є в інших народів... Прочитавши цю статтю, ви будете не тільки здивовані, але навіть шоковані деякими традиціями, прийнятими іншими мешканцями нашої планети, діляться "Тут цікаво".

1. Якщо ви зайдете в деякі храми в штаті Карнатака (Індія), вам тут же накажуть зупинитися, лягти на підлогу і валятися. Віряни розкачують своїми тілами залишки зі столу брахманів – найвищої, індійської касти жерців. У валянні в їжі беруть участь всі касти, що стоять нижче брахманів і вважається, що це валяння здатне вилікувати захворювання шкіри.

Ритуал проводиться вже понад 500 років, але зараз він знаходиться на грані того, щоб бути забороненим. Незважаючи на те, що за останні роки у деяких храмах були введені обмеження, їх довелося зняти через протести побожних Індусів.

2. У Тибеті існує похоронна практика, при якій на трупі роблять надрізи в певних місцях і залишають на вершині гори на розтерзання стихією та дикими тваринами, особливо хижими птахами. Ховати у землю, як прийнято у нас, там можуть тільки злочинців та інших, які провинилися.

Більшість тибетців є прихильниками буддистських традицій, згідно з яким людське тіло – це всього лише посудина, яка може бути знищеною. Наразі така практика заборонена, але за згодою родини такі похорони організувати можна.

3. Уже 500 років у парафіян у мусульманській святині в західній Індії існує традиція, згідно з якою дітей скидають з п'ятнадцятиметрової вежі на удачу.

Дітей приносять на вершину вежі і скидають на натягнуте простирадло, яке тримають чоловіки 15 метрів нижче, а потім дитину віддають її матері. Батьки з гордістю скидають своїх дітей з вежі, тому що вірять, що цей ритуал принесе їхньому нащадкові удачу, здоров'я і довголіття.

4. В Японії проводиться спеціальний ритуал, основним завданням якого є підвищення родючості земель, а також народжуваності в регіоні. Для цього люди проносять фалос з дерева по всьому місту. Його розмір досягає 2,5 метрів, а вага перевищує 20 кг.

5. На островах Полінезії прийнято проводити шлюбну ніч разом зі своїми друзями. Цей звичай пов'язаний з повір'ям, що жінка за позбавлення невинності виливає кров, яка просякнута демонами. Тому всі присутні чоловіки в порядку старшинства вступають з нею в статевий зв'язок для того, щоб очистити її. Чоловік допускається до тіла дружини останній. Жінки в цей час танцюють і співають навколо нареченої.

6. У Кенії, в провінціях, де живуть масаї, щоб тебе визнали чоловіком, підлітку потрібно або три рази штовхнути носорога, або смикнути лева за основу хвоста.

7.  Смерть у масаїв не природна, отже, в ній хтось винен (начарував). Тому померлого садять під дерево, схиливши його спиною на стовбур, навколо розсідаються "підозрювані" і сидять (іноді не одну добу), поки труп не завалиться в чию-небудь сторону. На кого вказав мрець, той винен у його смерті і сплачує штраф племені і сім'ї померлого.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина У Луцьку дали гроші на «Нову українську школу» та лікування діабетиків
Наступна новина Цьогоріч у Луцьку відремонтували понад 80 ліфтів
Останні новини
Схожі новини