Для чого вино витримують у бочках. Розповідає ALCOMAG

Для чого вино витримують у бочках. Розповідає ALCOMAG

Як у виноробній культурі з’явилася традиція витримувати вино у бочці, і навіщо це потрібно? Давайте розбиратися разом.

Хочете порадувати себе якісним, смачним та незвичайним вином? Рекомендуємо замовити солодкі вина в інтернет магазині ALCOMAG!

Альтернатива амфорі 

Вино вважається одним з найдавніших і найпоширеніших напоїв у світі. Його знали ще жителі Античного світу та Стародавнього Єгипту. Природно, вино
було предметом торгівлі, і його необхідно було якось транспортувати. Довгий час торговці використовували для цієї мети амфори з глини. Епоха дерев’яних бочок прийшла разом з експансією Римської Імперії на європейському континенті. Римляни завжди брали з собою у походи багато вина. У той час це було необхідно не тільки для підняття бойового духу, але також з метою безпеки, оскільки звичайна вода могла бути заражена.

Чим далі римляни просувалися, тим складніше було тягнути разом з собою глиняні амфори, які були великими і важкими. Але тут, на щастя римлян, вони зустріли галльські племена. Їх поселення не вирощували виноградники і не робили вино, зате дуже добре варили пиво. І зберігали його саме в дерев’яних бочках.

Завойовники швидко звернули увагу на цей винахід і вирішили його перейняти. Паралельно з цим римляни почали насаджувати виноробну культуру на захоплені галльські племена.

Чому саме дуб

Ідея зберігати вино у бочках виявилася дуже зручною і практичною, але чому вибір зупинився саме на дубовій тарі?

Існує відразу кілька причин:

• Дуб має м’яку деревину, яка відмінно гнеться і може приймати потрібну форму. Це робить процес виготовлення бочки швидшим, простішим, скорочує кількість браку.

• Дуб був одним із найбільш поширених сортів деревини у Європі. 

• Дерево мало щільну структуру і не пропускало вологу.

Цікаво, що перехід на новий спосіб зберігання вина стався дуже швидко! Вже через 200 років амфори перестали використовуватися назавжди.

Вплив бочок на вино

Практичне зберігання та транспортування - це не єдині зміни, які прийшли разом із дубовими бочками. Винороби почали звертати увагу, що бочка змінює аромат і смак напою. Саме після тривалого зберігання в ній вина стали набувати пікантних ноток ванілі, карамелі та спецій.

НАДМІРНЕ СПОЖИВАННЯ АЛКОГОЛЮ ШКІДЛИВЕ ДЛЯ ВАШОГО ЗДОРОВ’Я 

Матеріал підготовлений у партнерстві з компанією ALCOMAG.

 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина «Я патріот? А Ринат Ахметов?»: у луцькому Коворкінгу змін говорили про любов до України
Наступна новина «Не просіть мене покрасити лавочку. Але, якщо ви почнете, я допоможу», - Юрій Моклиця
Останні новини
Схожі новини