Для дітей у Луцьку безплатно працює школа юного IT-фахівця. ВІДЕО

Для дітей у Луцьку безплатно працює школа юного IT-фахівця. ВІДЕО

Для дітей у Луцьку працює безплатна школа молодого математика та юного ІТ-фахівця. Вона діє у центрі взаємопідтримки для внутрішньо переміщених осіб у Луцьку. З допомогою науки викладачі хочуть відволікти думки дітей від війни.

Про це Суспільному розповіла начальниця відділу управління соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді міськради Олена Жабченко.

Спочатку заняття організовували для внутрішньо переміщених дітей. Згодом їх почали відвідувати й діти з Луцької міської територіальної громади.

З ідеєю охопити дітей у час війни математичними заняттями звернулася в управління соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді Луцької міськради Ніна Падалко.

Жінка розповідає, що працює заступницею декана факультету інформаційних технологій і математики та хоче своїми заняттями розвантажити психоемоційний стан дітей.

Розвивально-пізнавальні заняття для дітей безплатно ведуть викладачі Волинського національного університету імені Лесі Українки. 

Викладачка Оксана Собчук розповіла, що коли формують програму, враховують, щоб вона підходила дітям різного віку і різного рівня знань.

Чотирнадцятирічний Сергій Тимошенко з села Скибин Київської області на заняття у школу математики прийшов з сестрою Мариною. Хлопець каже, що захоплюється математикою. На заняття прийшов вже третій раз.

Зі слів Олнени Жабченко, у центрі взаємопідтримки для внутрішньо переміщених осіб щовівторка відбуваються заняття з математики, а щочетверга ІТ-технології.

Читайте також: До охоронців кордону завітали юні джури. ФОТО


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина За Україну загинув волинянин Сергій Єрьоменко
Наступна новина Трьох луцьких школярів хотіли завербувати російські спецслужби. Діти фотографували військові об'єкти
Останні новини
Схожі новини