Для літніх людей у Луцьку запрацював клуб скандинавської ходьби

Для літніх людей у Луцьку запрацював клуб скандинавської ходьби

В обласному центрі Волині розпочав роботу клуб скандинавської ходьби. Заняття відвідують майже 20 учасників від 50 років.

Як розповіла Суспільному співзасновниця громадської організації  «Центр освіти «Університет третього віку», Катерина Мельник групи працюватимуть у різних локаціях Луцька і за його межами.

 «Плануємо проводити паралельно якісь екскурсії, можливо виїзди в ліс. Також ми плануємо брати участь в змаганнях, але для цього нам треба спочатку добре освоїти техніку «, — зазначила Катерина Мельник.

Шістдесятип’ятирічна Вікторія Нікуліна до Університету третього віку приєдналася три роки тому. Каже: клуб скандинавської ходьби їй подобається.

 «Ми вже мусимо рухатись, ти вже вдома не можеш сидіти, і маєш десь вийти на повітря, подихати, поспілкуватися. Ми на стадіоні університету були, вчилися, я там начиталася в інтернеті ще всього, і намагаюся правильно ходити», — говорить жінка.

Зі слів тренерки з біатлону та лижних гонок Оксани Ковальчук, скандинавська ходьба існує понад 90 років, цей вид спорту популярний у багатьох країнах світу. Найголовніше у скандинавській ходьбі — вловити правильну техніку.

 «Це такий вид спорту, який є профілактикою різних захворювань. Корисно впливає на загальну нервову систему, тобто знімає стрес, людина відволікається від побутових речей, іде на свіже повітря, дихає свіжим повітрям, займається фізичним розвитком», — зазначила тренерка.

У  «Центрі освіти  «Університет третього віку «понад 90 учасників від 50-ти років, розповіла Катерина Мельник. З її слів, найстаршому члену у грудні буде 87. Каже: громадська організація існує сім років, для її членів створили 10 напрямків роботи.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина На Волині судили чоловіка, який ухилився від мобілізації через хворобу тещі
Наступна новина У Луцьку автовідповідачі «ЖЕКів» «розмовляють» російською мовою
Останні новини
Схожі новини