П’ять прийомів створення скандинавського стилю в інтер’єрі

П’ять прийомів створення скандинавського стилю в інтер’єрі

Останнім часом скандинавський стиль в інтер’єрі набув шаленої популярності. Це можна пояснити в першу чергу тим, що він приваблює своєю лаконічністю, простотою та довершеністю.

Естетика стилю Scandi побудована на основі географічного положення та кліматичних особливостей скандинавських країн, тому тут часто використовуються матеріали, які є характерними для цього регіону, наприклад дерево, бавовняний текстиль.

Загалом скандинавський стиль – це чистота, екологічність, природні форми і максимально світлий простір. Scandi - це повна свобода і легкість, єдина ідея, котра покликана об’єднати всі наявні частини інтер’єру в одне ціле.

Головна перевага скандинавського стилю – можливість створити зручний для проживання простір, котрий позитивно впливає на людей, збадьорює, додає життєвої енергії та сил. Scandi можна організувати як в заміському будинку, так і в квартирі (у місті буде неабияк актуально).

Все, що для цього потрібно, - дотримуватись п’яти прийомів, котрі, сподіваємось, стануть вам у нагоді:

Стіни

Скандинавський стиль – це насамперед багато світла, тому стіни рекомендовано пофарбувати в білий колір або у світлі відтінки сірого. Але в той же час загальну білизну потрібно розбавити 1-2-ма яскравими кольорами, маючи на меті створення легких акцентів, а не задля сковування надмірної уваги.

Більше дерева

Використання натурального дерева у інтер’єрі – один із головних правил «Scandi». До прикладу, на кухні можна помістити обідній стіл із масиву простих геометричних форм, у вітальні до крісел та диванчика – дерев’яний журнальний столик , а в спальню - класичне ліжко з
натурального дерева.

Ведучи мову про облаштування дому, варто згадати і про підлогове покриття. Воно теж повинно бути дерев’яним , а головне – однаковим за кольором і текстурою усюди, окрім кухні та ванної кімнати – тут краще надати перевагу покриттю з керамічного матеріалу, яке виконане «під дерево».

Природні елементи

Обовязковим у скандинавському стилі є присутність різноманітних природніх елементів та аксесуарів. Вони виконуватимуть декоративну роль, а інколи можуть нести певну смислову функцію.

Текстиль

Наявність великої кількості найрізноманітнішого текстилю (теплий плед на диван, різнокольоровий килимок біля ліжка) буде доцільною перевагою, позаяк відчутно додасть тепла та комфорту.

Максимум природнього світла

Скандинавський стиль вимагає максимуму світла, тому, при нагоді, встановіть величезні вікна. І жодних штор, ну хіба прозорі чи напівпрозорі фіранки, не більше.

Шукаєте якісні меблі з натуральних матеріалів, котрі б ідеально вписалися в Scandi-інтер’єр? Інтернет-магазин меблів Krokwood пропонує широкий асортимент товарів за доступними цінами.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина У «Слузі народу» розповіли, за яких умов Аваков може піти у відставку
Наступна новина У Луцьку на перевезення пільговиків хочуть виділити 75 мільйонів
Останні новини
Схожі новини