Для Луцька куплять 30 нових тролейбусів

Для Луцька куплять 30 нових тролейбусів

Луцьк отримав погодження на фінансування проєкту з придбання 30 нових тролейбусів для міста. 

Про це на своїй сторінці у фейсбуці повідомив міський голова Ігор Поліщук

На засіданні Керівного комітету проєкту «Міський громадський транспорт України ІІ», яке відбувалося під головуванням заступника Міністра розвитку громад, територій та інфраструктури з питань європейської інтеграції Анни Юрченко ухвалено рішення про затвердження субпроєкту «Оновлення тролейбусного парку м. Луцька» з обсягом фінансування від Європейського інвестиційного банку в сумі 6,33 млн євро.

Це фактично останнє погодження, необхідне для повноцінного старту проєкту.

Невдовзі буде оголошено тендер на закупівлю 30-ти нових тролейбусів, 6 з яких матимуть електричні установки автономного ходу. Це дозволить здійснювати тролейбусні перевезення навіть у тих місцях, де відсутня контактна мережа.

«Оновлення існуючого парку електротранспорту дозволить ефективно використовувати маршрутну мережу нашої громади, замінити залишок старих тролейбусів та автобуси з двигунами внутрішнього згорання на екологічно чистий та комфортний електротранспорт, підвищить комфорт та зручність пасажирських перевезень», – зазначив Ігор Поліщук. 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Офіцер, який жорстоко побив солдата на Волині, перебував під домашнім арештом за смертельну аварію
Наступна новина Рівень води у Стиру піднявся до критичної межі, підтоплень не уникнути, – фахівець
Останні новини
Схожі новини