Для майбутнього заводу з переробки сміття під Луцьком сортування непотрібне

Для майбутнього заводу з переробки сміття під Луцьком сортування непотрібне
фото ілюстративне, джерело: УНТ

На Волині хочуть побудувати сміттєпереробний завод, який не потребує сортування.

Про це під час зустрічі з головою Волинської ОДА Олександром Савченком повідомила Едіта Кайрієна, представник італійської фірми Ompeco в Україні, – йдеться на офіційній сторінці очільника області у Facebook

Нагадаємо, у Княгининівській ОТГ, що неподалік Луцька, збудують сучасний сміттєпереробний завод на основі європейських технологій. Вже знайшли інвесторів з Італії та проектанта. 

«Єдиним дієвим способом побороти сміття, може бути тільки будівництво сучасного сміттєпереробного заводу на основі європейських технологій. Наша громада вже дійшла до розуміння того, що це буде побудовано на нашому полігону. Люди вірять, що сміттєвого колапсу можна уникнути, а я вірю, що на цьому можна ще й зароблять», – розповіла очільниця Княгининівської об`єднаної громади Олена Твердохліб.

Спеціалістів такого рівня, аби побудувати екологічний завод без спалювання сміття, в Україні практично не має. Тому більш ніж півроку проходять зустрічі з представниками італійської фірми Ompeco, яка займається будівництвом сміттєпереробних заводів в Європі та Канаді, технологія яких побудована на методі тління відходів та виробництва теплової енергії.

«Це нова технологія, проте ми вже маємо всі дозволи, ми пройшли всі тестування. Наша технологія не потребує сортування та є економічно вигідною», - каже Едіта Кайрієна, яка є партнером компанії в Україні.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Одружився найзавидніший холостяк із Волині. ФОТО
Наступна новина БудуйТіло: треш-тренування 3×3, або кому було не до жартів
Останні новини
Схожі новини