Для онкохворих дітей Волині збирають гроші на інфузомати. Що це і чому вони життєво необхідні?

Для онкохворих дітей Волині збирають гроші на інфузомати. Що це і чому вони життєво необхідні?
Фото ілюстративне

На Волині триває кампанія зі збору коштів на інфузомати для онкологематологічного відділення Волинського обласного дитячого територіального об’єднання.

Ми постійно бачимо заголовки зі словами «інфузомати», «потрібні кошти на інфузомати». Ми читаємо пости волонтерів та представників благодійних фондів. Ми реагуємо, ділимось цим, долучаємося до збору коштів.

Пояснюємо, наскільки це є життєво необхідним.  

Що таке інфузомати?

Інфузомати – це обладнання, що забезпечує високоточне дозування ліків і їх рівномірне потрапляння в організм дитини протягом тривалого часу. Інша назва – інфузійні насоси.

Спеціальна програма дозволяє регулювати швидкість введення потрібної дози ліків. Обладнання рятує від побічних реакцій під час лікування.  Це те, що надзвичайно важливо при лікуванні онкозахворювань.

Під час лікування онкологічних хвороб потреба у чітко дозованому введенні лікарських засобів виникає щоденно. Тут перевага інфузоматів над звичайними краплинними системами – суттєва: можна точно розраховувати дозування, керувати швидкістю та навантаженням.

При використанні інфузоматів під час хіміотерапії зменшується медикаментозне навантаження на пацієнта.

Таким чином дітям капається хіміотерапія.  Але інфузомат можна використовувати не лише для хіміотерапії, але й для інших необхідних дітям ліків.

 

Де лікують?

Онкогематологічний центр при педіатричному відділенні №3 ВОДТМО  – єдиний медичний заклад на Волині, де лікують онкохворих дітей. Він створений у 2009 році. Нині відділення, в якому діє окногематологічний центр очолює Яна Рижко. З дітьми працює команда професійних лікарів, психолог та молодший медичний персонал.

В онокогематологічному центрі при обласній дитячій лікарні в Луцьку лікуються діти до 18 років з усієї Волині.

Центр має гостру потребу щонайменше у 5-ти нових інфузоматах. Медики кажуть, що саме ця кількість дасть змогу забезпечити якісним обладнанням для проведення хіміотерапії хоча б ті палати, де лікують дітей у вкрай тяжкому стані.

Колектив центру

Хто збирає кошти?

Ціна одного якісного інфузомата – приблизно 70 тисяч гривень.

Волонтерську кампанію зі збору коштів на інфузомати для онкогематологічного центру ВОДТМО нещодавно розпочала лучанка Роксолана Несторук. Станом на 5 січня їй вдалося зібрати більше 90 тисяч гривень на ці потреби. Про суми коштів Роксолана постійно звітує у себе на сторінці у фейсбуці.

«Трохи більше доби тому писала, що активність збору коштів на інфузомати вкрай низька і мені хотілось плакати. На сьогодніі ситуація дещо змінилась, не скажу, що все супер, але на момент зібрано 91 600 грн., в той час, як вартість одного 70 тис.грн.  Хоча вчора ввечері і вже сьогодні переказів знову практично нема…

Є інфузомати і шприцеві, інших виробників, вартість яких близько 17 тис.грн. Я - волонтер, мене ніхто не заставляв купувати ці інфузомати чи займатись цією справою, це мій особистий вибір. Не бачу сенсу купувати інфузомат, який прослужить, від сили, рік часу. Діти на відділенні потребують хороших, якісних апаратів, які використовують в кращих лікарнях світу», - пише Роксолана.

Її кампанія почалася з іншої акції: коли небайдужі лучани взялися облаштувати ігрову кімнату у відділенні та купити дітям іграшки, про які вони мріють. Волонтерка продовжила допомагати відділенню, закликавши збирати кошти на інфузомати.

У 2019-му кампанію зі збору коштів на інфузомати розпочинав Благодійний фонд «СТОПРАК». У січні 2020-го один рятівний прилад придбала для відділення косметолог Оксана Коротка. У липні завдяки фонду на кошти благодійників було придбано ще один новий інфузомат.

ЧИТАТИ ТАКОЖ: «Сьогодні у них свято, а завтра – хімія». До онкохворих дітей прийшов Миколай. ФОТОРЕПОРТАЖ

Куди надіслати гроші?

Кожен, хто хоче і може долучитися до збору коштів на таке рятівне обладнання, може перерахувати гроші за реквізитами, наданими Роксоланою Несторук.

«Реквізити для всіх бажаючих долучитись фінансово:

5168 7520 1018 4425

Отримувач: Несторук Роксолана Русланівна».

Чому треба не лише обладнання, а й ліки?

Пацієнтам онкогематологічного центру вкрай необхідне не тільки обладнання, а й дорогі ліки. Постійно допомагає родинам та лікарям у цьому волонтерка Марія Адамчук-Коротицька.

Ця робота – безупинна, постійна і життєво необхідна. Одночасно хіміотерапію у центрі може отримувати від 15 до 20 дітей. Уявіть, як це важливо, аби зберегти їхні життя, аби дати віру їм і їхнім родинам у перемогу над хворобою.

Яких ліків бракує?

Нещодавно Марія Адамчук-Коротицька опублікувала пост з проханням про підтримку.

«Нарід, я з величезним проханням!

Зазвичай кошти на закупівлю ліків для онкохворих діток в нас є і то з запасом, але останнім часом потреб настільки багато, що ми не в змозі їх повністю закривати.

Наразі дуже треба протигрибкові препарати та антибіотики. На минулому тижні і вчора ми закупили та передали частину цих ліків (на 140 тис. грн.), але то лише половина від потреби.

Допоможіть закупити ще хоча б 100 уп. антибіотика "Лінелід" (орієнтовна вартість - 60 тис.грн.) та 40 уп. протигрибкового препарату "Воріконазол" (орієнтовна вартість - 75 тис.грн.). Дякую!

Реквізити Фонду боротьби з раком:

ПриватБанк: поточний рахунок - UA903034400000026009055546376, МФО - 303440. ЄДРПОУ - 43771114

Отримувач: Благодійна організація "Фонд боротьби з раком"

Реквізити фонду СТОПРАК:

ПриватБанк: поточний рахунок - UA043034400000026006055501466, МФО - 303440. ЄДРПОУ - 37537784

Отримувач: Благодійний фонд «СТОПРАК»


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Святкування Різдва: вражаючі українські традиції
Наступна новина Діти подарували різдвяні іграшки мешканцям Луцького геріатричного пансіонату
Останні новини
Схожі новини