Для поїздки на шашлик волинянам доведеться розщедритися

Для поїздки на шашлик волинянам доведеться розщедритися
Фото ілюстративне

Традиційні виїзди на шашлики навесні-2019 подорожчали.

«Сьогодні» відправили на ринок, щоб перевірити, скільки потрібно викласти за пікнік і чи зможуть українці дозволити собі такий відпочинок.

Продавці запевняють, що при підготовці до Великодня та травневих свят українці не економлять – беруть тільки найкраще. Покупці запевняють, що ціни на м'ясо не "кусаються" для тих, хто непогано заробляє. А ось пенсіонерам доводиться туго – вони нечасто можуть дозволити собі м'ясо.

Експерти розрахували індекс травневого шашлику на чотири-шість осіб. Півтора кілограма м'яса обійдеться майже в 170 гривень. Це на 5% дорожче, ніж було в минулому році. В "кошик" також увійшли по кілограму огірків, помідорів і картоплі, півтора літра води, чотири пляшки пива, по одній – вина і горілки, хліб, кетчуп, маринад, сало і півкілограма ковбаси. Все це "потягнуло" на 682 гривні.

За рік «шашликовий набір» подорожчав на 12%.

«Подорожчання за останній рік стало меншим, ніж в попередні роки, тому що тоді була значно вище інфляція. Найбільше додали в ціні овочі, тому середній індекс подорожчання склав за рік 12%», – пояснює глава Асоціації постачальників торговельних мереж Олексій Дорошенко.

Зменшити суму в чеку можна, якщо замінити деякі продукти. Наприклад, свинину – курятиною, а алкоголь – соком і водою.

«Якщо ви відмовитеся, наприклад, від свинини, то заощадите 60 гривень. Якщо не будете брати алкоголь – ще мінус 200 гривень, що позитивно позначиться не тільки на гаманці, а й на здоров'ї», – відзначає експерт.

А ось любителям риби на травневий пікнік доведеться викласти ще більше.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Раритетні світлини мосту на Волині 100 років тому. ЗГАДАТИ ВСЕ
Наступна новина На Волині посадили гектар лісу. ВІДЕО
Останні новини
Схожі новини