«Ми рекомендуємо і просимо» - влада Волині ще раз нагадала про «режим»

«Ми рекомендуємо і просимо» - влада Волині ще раз нагадала про «режим»

Заступниця голови Волинської облдержадміністрації Тетяна Щербак розповіла, що режим обмеженого пересування ввели, аби убезпечити волинян від поширення коронавірусної інфекції.

Про це вона повідомила на брифінгу Волинської ОДА, 10 квітня.

«Хочу достукатись до кожного з вас, щоб ви зрозуміли, що з суботи 13:00 до 06:00 до понеділка не слід відвідувати громадські місця. А ще краще – утриматись від виходу з дому. Для збереження нашого життя, для мінімізації поширення коронавірусної інфекції краще залишитись вдома», – зауважила Тетяна Щербак.

Також, вона зазначила, що «такі міри приймаються виключно для того, аби закінчити карантин у травні, в іншому випадку – доведеться його продовжити».

Стосовно магазинів, заступниця голови ОДА розповіла, що вони закриватись не будуть, адже такі рішення приймають місцеві ради.

«Режим обмеження пересування не означає, що будуть магазини закриті. Такі рішення приймаються владами на місцях. У всіх місцевих рад є свої комісії, які самостійно приймають рішення, які обмеження вам вводити, а які – ні. Ми рекомендуємо і просимо вас не здіймати паніки. Всі наші рекомендації мають на меті уберегти всіх від ланцюгової реакції», – зазначила Тетяна Щербак.

«Звертаємо вашу увагу, що будь-які карантинні заходи не мають на меті обмежити ваші права. Ми сподіваємось і закликаємо вас бути свідомими», – сказала вона.

Нагадаємо, адвокат Артур Мартиросян пояснив, що нововведення ОДА - лише рекомендації і оштрафувати за вихід з дому у вихідні поки нікого не можуть.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Що не так з «режимом обмеженого пересування» на Волині, або Чому влада мала діяти по-іншому?
Наступна новина В Україні зафіксовано 2511 випадків коронавірусу. На Волині - 52
Останні новини
Схожі новини