«Дні гніву» через рішення Трампа. ВІДЕО

«Дні гніву» через рішення Трампа. ВІДЕО

Всі 14 членів Ради Безпеки ООН на екстреному засіданні висловилися проти рішення президента США визнати Єрусалим столицею Ізраїлю.

Традиційні союзники Білого дому в Радбезі, включаючи Британію, Францію, Швецію, Італію та Японію, розкритикували рішення Трампа, наполягаючи на тому, що не варто робити такі кроки до остаточних ізраїльсько-палестинських переговорів.

Посли цих країн заявили, що рішення американського лідера не відповідає раніше прийнятим резолюціям та не несе ніякої користі для перспектив миру в регіоні.
Однак, за словами представника Сполучених Штатів Америки в ООН Ніккі Гейлі, рішення Трампа викликане прагненням до миру, яке більше, "ніж коли-небудь раніше".

Також повідомляється, що адміністрація Трампа працює над новою мирною пропозицією для Близького Сходу.

Однак деякі політики все ж підтримали скандальне рішення американського президента. Так лідер Чехії Мілош Земан заявив, що його країна слідом за США може перенести посольство в Ізраїлі до Єрусалиму.

Чеський президент вважає, що Трамп прийняв вірне політичне рішення. На його думку, країни Євросоюзу "абсолютно точно" повинні наслідувати приклад США, також перевівши свої посольства в Ізраїлі в Єрусалим.

Палестинці почали масово протестувати. Через зіткнення з поліцією вже відомо про понад 50 постраждалих. Демонстранти палили шини і кидали каміння у військових. У Віфлеємі для розгону натовпу військові застосували водомети і сльозогінний газ. У місті Рамалла, де знаходиться палестинський уряд, закрили школи і магазини, а також оголосили три "дні гніву" через рішення Трампа.

За даними ЗМІ, більшість постраждалих отримали травми від пострілів гумовими кулями і впливу сльозогінного газу, але щонайменше одна людина була поранена з вогнепальної зброї.
7 грудня Армія оборони Ізраїлю зафіксувала два ракетних пуска з смуги Гази в бік Ізраїлю. При цьому обидві ракети розірвалися на території палестинської автономії.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Показати коментарі (1)
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Чи набирає людина вагу під час стресу: пояснення вчених
Наступна новина Туск: Немає безпечної Польщі, якщо вона конфліктує з Україною
Останні новини
Схожі новини