Чи набирає людина вагу під час стресу: пояснення вчених

Чи набирає людина вагу під час стресу: пояснення вчених

Існує безліч пояснень, як стрес негативно впливає на наш організм, але найбільшу шкоду він несе для ваги людини. А все через переїдання, яке провокує стрес.

Каліфорнійські вчені довели, що у жінок, які весь час відчували стрес, по-іншому проходив процес обміну речовин, зокрема використання жирів і вуглеводів. А все тому, що раніше наш організм моментально реагував на стрес, запасаючи енергію у вигляді жирів, тому що люди жили в умовах постійної небезпеки для їхнього життя.

Тепер ж наші стреси в більшості залежать від проблем на роботі, але не від нападу хижака чи стихійних катастроф. Тепер організм викидає цукор в кров, в надії що ви використовуєте цю енергію для активності, а не на відповідь на лист клієнта. До того ж виділяється кортизол – гормон стресу, який сприяє набору зайвої ваги.

Кількість кортизолу, до речі, напряму залежить від вашої ваги. Тому стрес часто стає головною причиною, чому багато людей не можуть схуднути, оскільки він знижує чутливість тіла до кортизолу, резистентність до інсуліну і провокує апетит.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Показати коментарі (1)
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Разом з Єлизаветою II: принц Гаррі та Меган Маркл визначились з планами на Різдво
Наступна новина «Дні гніву» через рішення Трампа. ВІДЕО
Останні новини
Схожі новини