До 25 % людей хворіють на COVID-19 без жодних симптомів, – дослідження

До 25 % людей хворіють на COVID-19 без жодних симптомів, – дослідження
Фото ілюстративне

До 25% людей, хворих на нову коронавірусну інфекцію COVID-19, не мають жодних симптомів.

Про це заявив доктор Роберт Редфілд, директор Центру з контролю і профілактики захворювань у США, пише ТСН із посиланям на Live Science.

«Це важливо, тому що тепер у нас є люди, які можуть не мати жодних симптомів, а при цьому сприяти розповсюдженню хвороби», – сказав він.

Чиновник додав, що, окрім цього, інфіковані можуть передавати вірус за дві доби до появи симптомів.

Читати також: Якої дистанції треба дотримуватися, щоб не заразитися коронавірусом. Нові дані

«Це допомагає пояснити, чому цей вірус наскільки швидко шириться всією країною: тому що у нас передавання від людей взагалі без симптомів, і є люди, які розповсюджують хворобу за 48 годин до того, як у них з’являться симптоми», – сказав Редфілд.

Як зазначається, нещодавні дослідження, проведені в інших країнах, також показують, що можлива безсимптомна передача COVID-19. Наприклад, дослідження, опубліковане 1 квітня, показало, що у Сингапурі з понад 150 випадків коронавірусу, не пов'язаних з поїздками, 6,4%, схоже, пов'язані з безсимптомним передаванням.

В іншому дослідженні, опублікованому 19 березня в журналі Emerging Infectious Diseases, вчені вивчили дані про COVID-19 в Китаї за межами провінції Хубей і виявили, що в 12,6% випадках було безсимптомне передавання.

Підпишись на Telegram сайту, який зараз читаєш. Без спаму, тільки важливе! Підписатися

Зважаючи на дані про безсимптомне поширення, CDC переглядає свої рекомендації щодо використання масок для обличчя і того, чи мають люди носити їх, якщо у них немає симптомів. Поки що там рекомендують маски для обличчя лише медичним працівникам і людям, які хворіють на COVID-19.

Тим не менш, є побоювання, рекомендація носити маски всім людям може зменшити кількість масок для працівників охорони здоров'я, які мають гостру потребу в них.

«Те, що трохи стримувало [ширшу рекомендацію], полягає в небажанні забрати запас масок у працівників охорони здоров'я, які їх потребують», – каже директор Національного інституту алергії та інфекційних захворювань Ентоні Фаучі.

«Але коли ми в ситуації, коли у нас достатньо масок, я вважаю, що виникне дуже серйозне міркування з приводу... розширення цієї рекомендації. Поки що такого рішення немає, але я думаю, що ми близькі до цього», – додав він.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Ще майже 400 українців заразилися коронавірусом
Наступна новина За добу у 34 волинян підтвердили коронавірус. Найбільше нових заражених – у Ківерцівському районі
Останні новини
Схожі новини