Якої дистанції треба дотримуватися, щоб не заразитися коронавірусом. Нові дані

Якої дистанції треба дотримуватися, щоб не заразитися коронавірусом. Нові дані
Фото ілюстративне

Нове дослідження показало, що для зменшення ризику захворюваності на коронавірус людям необхідно зберігати дистанцію хоча б в один метр.

Про це заявили експерти Всесвітньої організації охорони здоров'я, пише 24 канал із посиланням на Daily Mail. 

У різних країнах світу встановлені різні норми соціального дистанціювання. У Великобританії вони, наприклад, складають два метри, в Україні півтора метра, а в деяких країнах громадянам рекомендується збільшити її до трьох метрів.

З'являлися результати досліджень, які показували, що в замкнутому приміщенні, при сильному нежиті, вірусні частинки можуть пролітати на відстань до 4 метрів. А на свіжому повітрі вітер здатний розносити їх ще далі.

Однак експерти Всесвітньої організації охорони здоров'я стверджують, що збереження дистанції всього в 1 метр між людьми зменшує ризик зараження коронавірусом на 80%. Це може стати великим полегшенням для представників багатьох компаній. 

Якщо країни впровадять жорсткі правила про дотримання дистанції у 2 метри, то це знищить галузь авіаперевезень, оскільки скоротить наповненість літаків на 40%, вдарить по ресторанах і кафе, готелях, і навіть по громадському транспорту, де дотримуватися подібну дистанцію в години пік просто неможливо.

Тепер зрозуміло, що збереження дистанції саме у 2 метри є перебільшенням. Якщо люди перебувають на відстані в 1 метр один від одного, то ймовірність передачі інфекції від однієї людини іншій становить всього 2,6%.

А це означає, що зі 100 осіб реальний шанс заразитися є всього у трьох. Правда, дослідження показало, що збереження відстані у 2 метри трохи ефективніше, і в цьому випадку ризик зараження зменшується до 1,3%. Але навіть ця дистанція не забезпечує повний захист від вірусів. 

Читати також: Скільки людина із коронавірусом може бути заразною? Висновок учених


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Факти про Xiaomi Mi 10 Pro, які заворожують
Наступна новина Виплати при народженні дитини: Рада змінила принцип нарахування і розмір
Останні новини
Схожі новини