До кінця літа в Україні хочуть щепити від ковіду 5 мільйонів людей

До кінця літа в Україні хочуть щепити від ковіду 5 мільйонів людей
Фото ілюстративне

Головний санлікар України Ігор Кузін назвав кількість українців, яку МОЗ планує вакцинувати від коронавірусу до кінця цього літа. Наразі, за його словами, темпи вакцинації трохи відстають, але це не критично.

Про це він розповів в інтерв’ю ТСН.ua.

Раніше очільник МОЗ Віктор Ляшко спочатку пообіцяв, що за літо провакцинує 10 млн українців, а потім сказав, що обмовився, опустивши планку до 5 млн.

Так 10 чи 5 млн щеплень?

"10 млн щеплень. Але оскільки ми використовуємо двократну вакцинацію – це 5 млн людей", - пояснив Ігор Кузін та додав, що для цього ми маємо виходити більш ніж на 120 тис. щеплень на добу, але наразі ми трохи відстаємо.

Так, станом на 6 липня в Україні вакцинували майже 3 млн, з них отримали 1 дозу – 2 100 538 людей, повністю імунізовані та отримали 2 дози – 898 076 осіб. За добу 5 липня провакциновано 73 234 людини.

На запитання чи з такими темпами ми встигнемо, головний санлікар відповів:

"Сподіваємося. Зараз ми трохи відстаємо. Однак я б не назвав це відставання критичним. Мобілізується багато доволі різних механізмів. Ми бачимо, що основною перепоною до адекватних темпів є саме факт наявності вакцини. Тобто, регіони можуть навіть більше, якщо запрацюють. Однак у них інколи буває недостатня кількість вакцин, вони не встигають доїхати, або вона ще розмитнюється чи проходить лабораторний контроль, тому вони зараз не використовують свої потужності на 100%".

Читайте також: Сальмонельоз, вітрянка, скарлатина: на що хворіли волиняни за минулий тиждень


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Що відомо про стан хлопчика, який постраждав у моторошній ДТП на Соборності
Наступна новина На Волині поліцейські перекрили канал розповсюдження наркотиків
Останні новини
Схожі новини