До Луцька прибуло понад 40 тонн гуманітарної допомоги з Норвегії. ФОТО

До Луцька прибуло понад 40 тонн гуманітарної допомоги з Норвегії. ФОТО

Понад 40 тонн гуманітарної допомоги прибуло сьогодні, 4 травня, до Луцька. Вантаж зібрали в Скандинавії, за ініціативи Посольства України в Норвегії. 

Про це повідомили в Управлінні інформаційної роботи міської ради.

«Мінеральна вода та ситні галети стануть неабиякою підтримкою нашим армійцям, біженцям, людям з деокупованих територій», – зазначають на сайті. 

До Луцького центрального пункту допомоги їжу доправили двома вантажівками. Машини уже розвантажили. 

За словами координатора центру Володимира Захожого, закордонні партнери ні на день не припиняють співпрацю з луцькими волонтерами: допомагають товарами першої необхідності, харчами, медикаментами. 

Усього за час роботи центрального пункту допомоги у різні кінці держави було відправлено 400 тонн вантажів.

«Допомога до нас їде з Франції, Румунії, Литви, Польщі, Німеччини. Усі донори хочуть бачити, куди дійшла їхня допомога. Ми за все звітуємо і партнерам це дуже імпонує. Організації, які відправляють вантажі, хочуть, щоб їхня допомога пішла на користь нашим громадянам», - сказав Володимир Захожий.

Найчастіше гуманітарною допомогою центральний пункт забезпечує бійців територіальної оборони, військовослужбовців Збройних Сил України, тимчасово переселених осіб, які зараз знаходяться в Луцьку.

За словами Володимира Захожого, інколи в роботі виникають складні логістичні питання, коли іноземні партнери чи благодійні фонди не хочуть самостійно привозити гуманітарні вантажі в Україну. 

Тоді лучанам доводиться шукати шляхи вирішення цих питань і самостійно привозити зібрану за кордоном допомогу. 

«Луцька міська рада в особі міського голови завжди йдуть назустріч і постійно в контакті з нами: надають кошти, пальне. І завдяки такій співпраці ми привозимо гуманітарні вантажі», - розповів він.

За допомогою до Луцького центрального пункту допомоги звертаються військовослужбовці та представники органів місцевого самоврядування з інших регіонів України. 

Найчастіше листи з проханням надходять з Києва, Бучі, Ірпеня, Сум, Житомира, Харкова. Тут їх розглядають та видають потрібну допомогу згідно актів. Потім люди, які її отримують, дякують та роблять фото та відеозвіти.

Читайте також: «Тут живуть прекрасні люди». Як переселенка з Харкова облаштувала своє життя на Волині


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Росіяни прорвалися на «Азовсталь» у Маріуполі – джерела
Наступна новина У Луцьку водій під наркотиками не впорався з керуванням. ФОТО
Останні новини
Схожі новини