До нового року Волинь може вийти з «червоної зони»

До нового року Волинь може вийти з «червоної зони»
Фото ілюстративне

У найближчий тиждень Волинська область може перейти з червоної в жовту карантинну зону.

Про це стало відомо у четвер, 23 грудня, під час брифінгу у Волинській облдержадміністрації.

Заступниця голови ОДА Людмила Тимощук повідомила, що показник виявлення нових випадків (відсоток позитивних тестів від усіх зроблених) вперше з початку листопада опустився нижче 20%. Наразі він 18,1%. Тепер важливо, щоб цей показник протримався на рівні менше 20% ще дві доби.

«Тоді можна буде піднімати питання перед Національною комісією про переведення області в жовту карантинну зону. Сподіваємося, до нового року це станеться», - сказала посадовиця.

Нагадаємо, міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко заявив, що Волині потрібно проводити більше тестувань, щоб вийти з червоної зони.

Людмила Тимощук також повідомила, що наразі в стаціонарі з коронавірусною хворобою перебуває 619 волинян. 68 з них – у реанімаціях, 25 – на штучній вентиляції легень. За добу померло чотири людини. Протягом двох тижнів щодня з лікарень виписують більше, ніж госпіталізують нових пацієнтів.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина «Не хочеться, щоб контролери викидали бабусь». Луцьк просить громади платити за своїх пільговиків
Наступна новина У січні волинян почнуть щеплювати бустерною дозою. Хто її отримає
Останні новини
Схожі новини