Волинь може вийти з «чрвоної зони» найближчим часом

Волинь може вийти з «чрвоної зони» найближчим часом
Фото ілюстративне

 

Епідеміологи запевняють, що ситуація із захворюваністю на коронавірус у Волинській області стабілізується.

Про це йшлося під час брифінгу у Волинській облдержадміністрації 10 грудня, – повідомляє ВолиньPost.

Заступниця генерального директора Волинського обласного центру контролю та профілактики хвороб Лариса Дудковська розповіла, що наразі на Волині ще перевищені два індикаторні показники, за якими визначають рівень епідемічної небезпеки.

Зокрема, рівень захворюваності на коронавірус в області наразі вдвічі перевищує середній по Україні показник і становить 602 на 100 тисяч населення (при нормативному 75 на сто тисяч населення).

Перевищений також і коефіцієнт виявлення нових випадків інфікування коронавірусом. Він складає 29% (нормативний – 20%). Варто відзначити, що цей показник чи не один з найвищих серед українських регіонів.

Всі інші індикаторні показники (рівень госпіталізації, динаміка рівня госпіталізації, завантаженість ліжок з киснем) – стабілізувалися і перебувають на рівнях, що нижчі від нормативних.

На Волині, на жаль, залишається високою летальність від коронавірусу. Цей показник становить 2,1%. З початку грудня на Волині померли 83 людини, за весь час пандемії – 2060.

«Загалом ситуація стабілізується. Ми сподіваємося, що разом з іншими областями (їх у «червоній» зоні - зараз 10) будемо переведені в іншу зону найближчим часом», – сказала під час брифінгу Лариса Дудковська.

Нагадаємо, за минулу добу на Волині виявили 434 хворих на коронавірус.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина 8-9 областей готові вийти з «червоної» зони Covid-19, – Ляшко
Наступна новина Волинські лікарі врятували чоловіка з ножовим пораненням серця
Останні новини
Схожі новини