До Землі наближається «комета смерті»

До Землі наближається «комета смерті»
https://www.obozrevatel.com

Гігантський астероїд 2015 TB145 наблизиться до Землі в неділю, 11 листопада. Через форму, що нагадує людський череп, вчені прозвали його «кометою смерті».

Про її наближення астрономам стало відомо завдяки великим радіолокаційним телескопам, як в обсерваторії Аресібо в Пуерто-Ріко, пише Обозреватель із посиланням на портал Space.com.

«2015 TB145 був виявлений в 2015 році. Космічний камінь обсягом 2050 футів (625 метрів), на думку дослідників, є мертвою кометою. Для завершення одного кола навколо Сонця у нього йде три роки», – пояснили астрономи.

Варто зазначити, що вперше «комету смерті» помітили в день Геллоуїна. Вона пролетіла на відстані 486 000 км від Землі. Згідно з даними NASA, наступний політ астероїда в бік Землі не буде таким близьким і пройде на відстані 38 млн кілометрів, що дорівнює чверті відстані від нашої планети до Сонця.

Про наближення «комети смерті» стало відомоще у вересні 2018. За словами вченого Томаса Мюллера з Інституту Макса-Планка, наступного разу астероїд підлетить до нашої планети тільки в 2088 році.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Водії «євроблях» організовують у Луцьку віче
Наступна новина Історія дня на Першому: кого вітати 11 листопада
Останні новини
Схожі новини