Добре там, де люблять. У Луцьку відкривають нову приватну школу

Добре там, де люблять. У Луцьку відкривають нову приватну школу

Центр розвитку дитини NewG (Нова генерація) оголошує набір у підготовчий (для дітей 5-6 років) та перший класи (6-7 років) своєї нової школи.

Освітній центр працює у центрі Луцька (вулиця Коперника, 8а) другий рік. Там є садочок, підготовка до школи, театральна студія, IT-школа для дітей та підлітків, заняття з англійської, LEGO-конструювання, студія живопису та хенд-мейду.

Тепер прийшов час для відкриття повноцінної школи, в основі філософії якої – любов до дитини, – каже засновниця закладу Людмила Рабочаускас.

У четвер, 15 квітня, тут відбулася подія «Відчини двері у школу», аби познайомити зі своїми планами батьків дошкільнят.

Цінності та пріоритети

«Наша цінність – добре там, де люблять. Ми використовуємо інновації, пропонуємо насичене дозвілля, фахову підтримку психолога, логопеда і тьюторів (з англ. tutor – учитель, особа, що веде індивідуальні або групові заняття із учнями, студентами, репетитор, наставник, – авт.). Забезпечуємо гармонійний розвиток через творчість (музика, театр, танці), навчання IT-технологіям», – розповіла засновниця школи.

«Головне для нас – психологічне та емоційне здоров’я дітей», – додала вона.

Працювати у школу беруть професійних педагогів, які люблять дітей та відчувають справжнє покликання. Так, вчителькою першого класу тут стане Олена Скрипчук – педагогиня з 20-річним стажем, переможниця всеукраїнського конкурсу «Вчитель року - 2017».

Засновниця школи Людмила Рабочаускас

Чому вчитимуть у NewG

«У своїй програмі ми поєднаємо кращі практики педагогів зі світовим ім’ям: Василя Сухомлинського, Марії Монтессорі, Джона Дьюї, Вільяма Кілпатрика.

Наприклад, педагогіка Сухомлинського вчить спостерігати, задавати питання, аналізувати факти і явища, мислити, самостійно збирати дані і використовувати їх в повсякденному житті. Вона має на меті формування громадянина з активною життєвою позицією», – розповіла Олена Скрипчук.

Перший семестр першого класу об’єднає тема «Я і Україна», яка поділятиметься на менші: школа, домівка, рідне місто, Батьківщина. Другий семестр – «Я у світі»: планета і її багатство, країни, всесвіт з елементами фізики та хімії. Школярі ходитимуть у театри, музеї, вивчатимуть транспорт і професії.

«Головне правило – гнучкість та індивідуальний підхід. Якщо у традиційних школах не можна відступати від програми, то ми можемо затриматися на якійсь темі, якщо дітям вона дуже сподобалась або навпаки – відкласти якусь тему, якщо зараз не час», – каже вчителька.

Команда NewG з вихованцями
Вчителька Олена Скрипчук

Особливості навчання

У класі буде не більше 15 учнів, аби педагог міг приділити максимум часу та уваги кожному.

Школярів тут зустрічатимуть о 8:30, а відпускатимуть додому о 18:30. Навчальний день, окрім власне уроків включатиме зарядку, дві перерви на сніданок та обід, дві прогулянки, гуртки, корекційні години (аналог репетиторства, де можна щось повторити, глибше проаналізувати у вільній атмосфері), заняття з LEGO для розвитку технічної творчості.

«Усе це – на запит батьків. Щоб після 6-ої вечора вони забрали дитину і просто відпочивали – насолоджувались спілкуванням, а не виконували домашнє завдання і витрачали час на додаткові гуртки», – пояснила Людмила Рабочаускас.

Харчування тут забезпечуватиме перевірена кейтерингова служба, яка враховує індивідуальні особливості та потреби дітей. Гуртки працюватимуть ті, що оберуть батьки. Це ж стосується оцінювання – буде, якщо цього захочуть самі учні та батьки.

Вечір «Відчини двері у школу»

Що кажуть про майбутню школу батьки

Емілія Поливана: «Тут дитину приймають за особистість»

Пані Емілія шукає школу для сина. Вагається між приватними і державними закладами, але наразі схиляється до приватних:

«Бо там вдвічі менше дітей у класах, а відповідно – більше уваги. Ми вже відвідуємо цей освітній центр, тому я знаю, які уважні та турботливі люди тут працюють. У NewG – індивідуальний підхід. Дитину приймають як особистість».

Олена Вільчинська: «Дитина щоранку радісно сюди біжить»

Олена Вільчинська також шукає школу для сина, якому невдовзі виповниться 6 років. Спочатку він ходив у садок NewG, а тепер відвідує підготовку до школи:

«Жодної миті я не пошкодувала, що віддала свою дитину сюди. Це дуже дружня команда і, можна сказати, друга сім’я, дім. Дитина ходить сюди із задоволенням: щоранку просто біжить, вчителі і тьютори для нього – беззаперечні авторитети. Коли не виникає жодного «Я не хочу, не буду, не піду туди», це ознака, що все добре. Педагоги викладаються на 100%».

Контакти

Освітній центр NewG працює у Луцьку на вулиці Коперника, 8а. Номери телефону: 050 417 82 82, 067 417 82 82

Сайт

Текст: Віта Сахнік

Фото: Інна Максимчук


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина На Волині відбудуться антитерористичні навчання. Можуть забороняти рух і перевіряти документи
Наступна новина Степанов розповів, чому так мало вакцин від коронавірусу отримала Україна
Останні новини
Схожі новини