Степанов розповів, чому так мало вакцин від коронавірусу отримала Україна

Степанов розповів, чому так мало вакцин від коронавірусу отримала Україна
Максим Степанов

Згідно з укладеними та оплаченими контрактами, Україна станом на квітень 2021-го повинна була отримати 9 мільйонів доз різних вакцин від коронавірусу. Та поки що з цієї кількості в Україну доставили 715 тисяч доз препаратів Covishield (AstraZeneca) і CoronaVac, а також 117 тисяч доз Pfizer за ініціативою COVAX. 

Проте міністр охорони здоров’я Максим Степанов сподівається, що ситуація з поставками вакцин проти COVID-19 покращиться вже у травні. Про це він розповів під час брифінгу 20 квітня, повідомляє Українська правда.

«Я впевнений, що ця ситуація найближчим часом має вирішитися, і ми почнемо отримувати ті дози вакцин, за які ми проплатили кошти, які по праву вже належать нам для того, щоб якомога швидше зробити щеплення українцям. Ми думаємо, що ситуація покращиться вже в травні цього року», – сказав Степанов.

Міністр розповів, що найближчим часом Україна очікує 1,5 млн доз вакцини Covishield (AstraZeneca) від Інституту сироватки крові Індії та 1,7 доз вакцини CoronaVac від компанії Sinovac. 

Читати також: Коли волиняни зможуть отримати друге щеплення індійською вакциною 

«Окрім того, ми очікуємо на перші поставки вакцин від компанії Pfizer, а також поставки за ініціативою COVAX», – додав Степанов. 

Нагадаємо, у неділю, 18 квітня, на Волині почали робити щеплення вакциною Pfizer.

Міністр назвав процес вакцинації «майже провальним по всьому світу». Однією з причин цього він вважає заборону експорту препаратів від країн, на території яких знаходиться виробництво.

«Країни, на території яких знаходиться виробництво, просто забороняють експорт. Їм просто наплювати, в кого і які контракти підписані. Вони захищають громадян своєї країни і не готові віддавати вакцини в інші країни», – сказав Степанов. 

Як відомо, наразі в Україні використовують три вакцини проти COVID-19: Covishield (AstraZeneca), CoronaVac та Pfizer.

Читати також: Вакцинація проти коронавірусу: що треба знати про побічні ефекти і протипоказання


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Добре там, де люблять. У Луцьку відкривають нову приватну школу
Наступна новина Мешканці Луцького району скаржаться, що газовики їх дурять
Останні новини
Схожі новини