Добровольці тероборони зможуть отримати статус учасника бойових дій

Добровольці тероборони зможуть отримати статус учасника бойових дій
Фото ілюстративне

Міністр у справах ветеранів України Юлія Лапутіна повідомила, що добровольці, в тому числі добровольці територіальних громад, зможуть отримати статус учасника бойових дій. 

Про це вона сказала в ефірі Всеукраїнського інформаційного телемарафону, пише УНІАН.

"Виходячи з норм Міжнародного права, ми запропонували і за підтримки депутатів були прийняті відповідні зміни до законодавства, де добровольцям також, в тому числі добровольцям територіальних громад, можна буде надавати статус учасника бойових дій, але з тією вимогою, що вони брали безпосередню участь у бойових діях, про що є відповідні документи і про що відомо силам територіальної оборони і генеральному штабу Збройних Сил України", - сказала міністр.

Вона повідомила, що наразі визнано близько 770 тис. осіб, які мають статус ветерана, і ще є багато людей, документи яким будуть оформлюватись після перемоги і в процесі їхньої демобілізації.

Читайте також: «Моя тривожна валіза стояла з 2016-го», – співак Адам Горбатюк

"Відповідно до підрозділів соціального захисту, які надають інформацію стосовно учасників бойових дій, наразі визнано близько 770 тис. осіб, які мають статус ветерана. Зараз долучилися ще багато людей, але вони всі зі зброєю в руках захищають нашу Україну і, відповідно, всі документи будуть оформлюватись після того, як ми переможемо і в процесі, коли вони будуть демобілізовуватись", - зазначила Лапутіна.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина «Моя тривожна валіза стояла з 2016-го», – співак Адам Горбатюк
Наступна новина У Камінь-Каширському районі оголосили триденну жалобу за полеглим Героєм
Останні новини
Схожі новини