Допомагав «відкосити» від армії. На Волині військовий комісар попався на хабарі 1 тисяча доларів

Допомагав «відкосити» від армії. На Волині військовий комісар попався на хабарі 1 тисяча доларів

На хабарі 1 тисяча доларів США затримали начальника відділу Волинського обласного територіального центру комплектування та соціальної політики (раніше обласний військовий комісаріат).

Зловмисника викрили 5 січня оперативники управління стратегічних розслідувань у Волинській області Нацполіції, слідчі теруправління ДБР, розташованого у місті Львові, під процесуальним керівництвом військової прокуратури Луцького гарнізону Західного регіону України, повідомляє сайт обласного управління Нацполіції.

Слідство встановило, що, перебуваючи ще на посаді військового комісара районного військкомату, чоловік налагодив корупційну «схему».

За певну винагороду він сприяв громадянам в ухиленні від проходження військової служби, оформленні відповідних для цього документів, а також у відстрочці призову.

Читати також: На Волині посадовець фіскальної служби вимагав у підприємця 2 тисячі доларів хабаря

Наразі військовослужбовець затриманий у порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу України. Вирішується питання щодо повідомлення йому про підозру за ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу України та обрання запобіжного заходу.

За прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою передбачена відповідальність у вигляді позбавлення волі на строк від п’яти до десяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, з конфіскацією майна.

 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина За добу у 86 волинян підтвердили коронавірус. Одужало – понад 200
Наступна новина Центральна влада ще може передумати. Чи буде у Луцьку локдаун з 8 січня
Останні новини
Схожі новини