«Дорогою смерті» називають вщент розбиту трасу між Дрогобичем і Самбором. ВІДЕО

«Дорогою смерті» називають вщент розбиту трасу між Дрогобичем і Самбором. ВІДЕО

На Львівщині дорогою від Дрогобича до Самбора відмовляються їхати маршрутки, таксі і навіть «швидка». Трасу не ремонтували вже кілька десятиліть, ідеться в сюжеті ТСН.

Місцеві жителі кажуть, що до них не їздить швидка допомога, бо це не дорога, а зоране поле.

Люди не приховують шоку від ям глибиною в півметра, машини злітають зі шляху в кювети та гублять на дорозі колеса.

«У мене онук вчиться в Дрогобичі, цю ніч ночував в якогось хлопця на квартирі, кінець тижня, привезіть дитину додому», - бідкається мешканка Самбора Галина Скалко, бо в місті за кілька днів бачили тільки одну маршрутку.

Їхати із Самбора до Дрогобича відмовляються таксисти – навіть за потрійний тариф.

«Я не поїду ні за які гроші», - зізнається Ярослав Макаревич.

Додаткова зимова небезпека в тому, що дорогу засипало снігом, за котрим не видно справжнього стану покриття та глибини ям. Тим, хто все ж таки наважився вирушити цим шляхом, їхати доводиться з пішохідною швидкістю, інакше просто не витримає автомобіль. Туристи з Польщі, котрі опинилися на цій ділянці, у відповідь на прохання прокоментувати стан траси лише перелякано хрестяться. 

Чиновники кажуть, що довести до ладу 30-кілометровий відтинок можна за 200 млн гривень, і чекати на це лишилося недовго.

«Майже все практично готове. Фінансовий ресурс є. Це одна з перших доріг, яку ми відремонтуємо цього року», - обіцяє голова департаменту дорожнього господарства та транспорту Львівської ОДА Роман Кокотайло.

Роботи планують почати, щойно дозволить погода, а поки для людей існує єдина альтернатива – електричка, що курсує двічі на день.

 

 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Поблизу Луцька будуватимуть дитячий садочок
Наступна новина На луцькій АЗС заправляють повітрям?
Останні новини
Схожі новини