Медики Львова допомогли стати на ноги 12-річному волинянину, який рік тому потрапив у ДТП

Медики Львова допомогли стати на ноги 12-річному волинянину, який рік тому потрапив у ДТП

12-річний Миколка з Волині приїхав до львівських медиків на кріслі колісному, а повернувся додому – своїми ногами. У Львові медики реабілітували дитину після жахливої аварії

Про це повідомляє Перше медичне об'єднання Львова.

Нещодавно 12-річний Миколка з Волині, вперше за майже рік після жахливої ДТП, зміг звестися на ноги та зробити свої перші кроки.

Торік наприкінці весни, коли хлопчик їхав на велосипеді у рідному селі, його збив мотоцикліст. Микола отримав важкі множинні травми й три місяці перебував у комі. Коли він опритомнів, то не міг ковтати, жувати та ходити. Все, що хлопчику вдавалося робити самостійно – це тримати голову. У січні складного пацієнта з Волині скерували на реабілітацію до Дитячої лікарні Святого Миколая Першого медоб’єднання Львова. Тут команда Unbroken Kids на чолі із фізичним терапевтом Сергієм Худою поставила перед собою надзавдання – будь-що повернути дитині функціональність та самостійність у побуті.

Хлопчик пройшов три курси реабілітації із невеликими перервами: щодня по кілька виснажливих занять із фізичними терапевтами та терапевтами мовлення. За доволі короткий термін вдалося побороти частину наслідків травми, зокрема, контрактуру – обмеження руху в суглобах. Диво ж сталося після майже трьох місяців занять із нашими спеціалістами.

"Микола нарешті може сидіти, одягатися та їсти – самостійно! А також – ходити зі спеціальним допоміжним засобом – трапецією. Коли хлопчик таким чином зміг подолати свої перші 20 метрів від залу реабілітації до палати, його мама не могла стримати сліз радості. Нині Миколка повернувся додому, але його відновлення все ще триває. Хлопчик щодня працює над тим, аби долати все більші дистанції", – додали медики. 

 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Волинська команда виборла «золото» на спартакіаді серед допризовної молоді
Наступна новина «Луцькводоканал» отримав грант на понад 55 млн грн від ЄС
Останні новини
Схожі новини