Довгождана зустріч через багато років: аргентинці знайшли своїх родичів на Волині

Довгождана зустріч через багато років: аргентинці знайшли своїх родичів на Волині
Перші хвилини зустрічі (скріншот із відео)

У Маневицькому районі місцеві родини Бугайчуків і Макаруків нарешті зустрілися зі своїми родичами, які приїхали з Аргентини. Майже 100 років тому до цієї країни виїхали їхні спільні прадіди.

Зустріч відбулася у селі Карасин Маневицького району 6 серпня. Про це – у сюжеті UA:Волинь.

Директор місцевого країзнавчого музею Петро Хомич розповідає: два місяці тому до нього звернулися по допомогу з Консульства Аргентини в Києві. Аргентинці шукали родичів у Волинському Поліссі.

«Була дуже маленька інформація. Лишень те, що в 1920 році Борис Бугайчук і Парасковія Макарчук узяли шлюб у Свято-Михайлівському храмі села Карасин. І в 30-х роках вони виїхали в Аргентину…» – розповів Петро Хомич.

За його словами, пошуки родичів емігрантів тривали два тижні. Вдалося знайти людей, які згадали, що у 1994 році до однієї родини приїжджали родичі з Аргентини.

Житель Прилісного Іван Шипелик 10 років досліджує свій родовід. Каже, деталі намагається розпитати у старших мешканців села. Про родичів-аргентинців дізнався таке: «В 1924 році при першій еміграції вони виїхали в Аргентину. З Замістя тоді виїхало 3 родини. То вона одна із тих трьох родин. Тут залишилися у тітки Параски ще четверо братів. Оця вся родина, що в Карасині, Замісті і взагалі на Волині, – з тих чотирьох братів вийшли. Ті, хто приїхав, -це наші троюрідні брати і сестри».

Після зустрічі в музеї родичі поїхали у стареньку хату бабусі і дідуся в село Карасин Маневицького району.

Аргентинка Нора Бугайчук каже, що її батьки приїздили в Україну у 90-х роках, познайомилисяз родичами, але зв’язок втратили. Вона із сестрою вирішили відновити його.

 
Аргентинці з українським корінням знайшли родину на Волині

6 серпня стало історичним днем для родини Бугайчуків і Макарчуків з Маневицького району. Вони познайомились зі своїми родичами з Аргентини. Майже 100 років тому до цієї країни виїхали їхні прадіди, шестеро аргентинців шукали українське коріння роками. Цими днями подолали 30 годин дороги, щоб побачитись із ріднею. Зустрілися родичі у селі Карасин Маневицького району.

Posted by UA: Волинь on Wednesday, 7 August 2019

 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Повідомили про замінування міської ради у Володимирі-Волинському
Наступна новина Хроніка пригод Луцька і Волині. Середа, 7 серпня
Останні новини
Схожі новини