Хроніка пригод Луцька і Волині. Середа, 7 серпня

Хроніка пригод Луцька і Волині. Середа, 7 серпня
У Володимирі-Волинському повідомили про замінування міськради

Повідомлення про вибухівку у міськраді, згвалтування дівчинки-підлітка, загибель людини під потягом… Про ці та інші пригоди «Першому» стало відомо у середу, 7 серпня.

Не розминулися легковики

У Ковелі на перехресті вулиць Будищанської і Загородньої 6 серпня легковик «Таврія» зіткнувся із автомобілем «BMW». За кермом «Таврії» був 39-річний ковельчанин. Він не надав перевагу у русі та зіткнувся з легковиком «BMW» під керуванням 53-річної жительки Ковельського району. Водій «Таврії» отримав тілесні ушкодження, його госпіталізували.

Повідомили про вибухівку у міськраді

До поліції та рятувальників 7 серпня близько 16-ї години надійшло повідомлення про замінування приміщення міської ради у Володимирі-Волинському. Як повідомила начальник відділу Ірина Ліщук, усіх працівників евакуювали. За словами рятувальників, надійшло повідомлення про замінування не тільки Володимир-Волинської міської ради, але й інших адміністративних приміщень області, серед яких і сільські ради.

Знайшли мак і коноплі

Під час обшуку на території домогосподарства 40-річного волинянина поліція вилучила 21 кущ коноплів. Зразки рослин направили на дослідження у Волинській науково-дослідний експертно-криміналістичний центр МВС України. Окрім цього, у будинку знайшли пристрій для вживання наркотичних засобів.

Цього ж дня у Локачинському району на присадибній ділянці 48-річної мешканки правоохоронці виявили 380 рослин маку. За цим фактом слідчі відомості внесли до Єдиного реєстру досудових розслідувань.

Мікроавтобус перевозив 12 бочок зі спиртом

У селі Копачівка Рожищенського району 6 серпня патрульні зупинили мікроавтобус, який віз 12 бочок зі спиртом без відповідних документів. Оскільки водій відмовився відчиняти двері, аби показати вміст транспортного засобу, на місце викликали слідчо-оперативну групу та представника фіскальної служби. У їхній присутності чоловік відчинив двері. Усередині було 12 бочок по 200 літрів з речовиною із запахом спирту. Як опинились ємності всередині – водій пояснити не зміг. 

Поки сидів під домашнім арештом – грабував і бився

Волинянина, який під домашнім арештом вчинив нові злочини, взяли під варту. Уночі 20 липня 2019 року 24-річний ківерчанин на проспекті Соборності в Луцьку кулаками звалив з ніг перехожого та відібрав мобільний телефон. За кілька днів зловмисник, перебуваючи у Луцькому відділі поліції, ударив кулаком у голову правоохоронця. Молодику повідомили про підозру у вчиненні грабежу та умисного заподіяння працівникові правоохоронного органу легких тілесних ушкоджень. Ще два обвинувальні акти у кримінальних провадженнях про вчинення ним крадіжок та грабежів перебувають у суді. Нові злочини молодик вчинив, будучи під цілодобовим домашнім арештом.

Чоловіка підозрюють у зґвалтуванні рідної доньки

Мешканець волинського села 2 серпня, будучи у нетверезому стані, завів 14-річну доньку у нежиле приміщення та зґвалтував. Чоловікові повідомили про підозру у зґвалтуванні неповнолітньої. Вирішують питання про обрання йому запобіжного заходу. За такий злочин Кримінальний кодекс України передбачає позбавлення волі строком до 12 років.

Сутичка біля стели Героям

У Луцьку біля фотостели Героям Небесної сотні сталася сутичка між жінкою, «айдарівцями» та поліцією. Світлана Григор'єва начебто збирала кошти для воїнів АТО. Бійці «Айдару» спробували з`ясувати, де дозвіл на таку діяльність. Жінка викрикала поліцію. За словами речниці патрульної поліції Волині Ольги Бузулук, жінка розповіла, що двоє людей погрожують їй фізичною розправою. Поліцейські виявили на місці заявницю ще з однією особою, а також двох п’яних людей, які нібито перешкоджали збору коштів. На зауваження патрульних «айдарівці» не відреагували, нецензурно лаялися і чіплятися до патрульних, зазначила Бузулук. Один з інспекторів каже, що боєць зробив рух, яким начебто хотів вдарити його. Тож поліцейський розцінив це як загрозу і був змушений затримати чоловіка. На бійця склали матеріали за трьома статтями: дрібне хуліганство, злісна непокора поліцейським та перебування у громадському місці у стані сп’яніння. Чи дійсно Світлана Григор’єва збирала гроші для допомоги атовцям та чи мала на це відповідний дозвіл – з’ясовують слідчі.

Турок хотів непомітно перетнути кордон

Прикордонники Луцького загону в межах ділянки відповідальності відділу прикордонної служби «Грабове»  затримали громадянина Туреччини, який намагався незаконно потрапити до Польщі. Іноземець, який легально в’їхав до України 5 серпня, саме під покровом ночі намагався непомітно переправитись до сусідньої країни через Західний Буг гумовим човном.
Затриманого доставили до прикордонного підрозділу для з’ясування обставин правопорушення.

Рецидивіст намагався згвалтувати жінку

На Волині чоловік, що вже сидів у тюрмі за зґвалтування, намагався знову вчинити такий злочин. Як стало відомо з ухвали Камінь-Каширського районного суду, чоловік був засуджений у 2014 році на 4 роки позбавлення волі. Утім 28 липня 2017-го його умовно-достроково звільнили з колонії. А 28 липня 2019 року він знову хотів зґвалтувати жінку. Щоправда, йому це не вдалося, оскільки потерпіла чинила активний опір, кричала і кликала на допомогу. Чоловік розлучений, проживає з матір’ю, непрацевлаштований. Вину свою він не визнає, активно спілкується з особами, які зловживають спиртним, та раніше судимими. Зважаючи на це, суд вирішив взяти чоловіка під варту до 28 вересня 2019 року.

Отримав шість колото-різаних ран

Судинні хірурги ковельського МТМО врятували життя пацієнту, який потрапив до лікарні із складною раною. Пацієнта доставила у медзаклад швидка. У нього було 6 колото-різаних ран у ділянку передньої поверхні шиї та з пошкодженням правої внутрішньої яремної вени.  «Бригадою судинних хірургів була успішно проведена складна пластика яремної вени з відновленням цілісності та кровотоку», – повідомили у МТМО.

Під потягом загинула людина

На залізничному перегоні «Стохід – Голоби» електровоз збив людину. За даними поліції, 30 липня близько 1-ї години ночі на відрізку залізничного перегону «Стохід – Голоби» машиніст електровозу ВЛ80т-1387 вантажного потягу сполученням Здолбунів – Ковель застосував термінове гальмування, щоб запобігти наїзду на людину. Однак трагедія все ж сталася: чоловік отримав смертельну тарвму. Поліція відкрила кримінальне провадження.

На митниці знайшли картини

На митному посту «Ягодин» у вантажівці серед офіційно задекларованого товару виявили твори живопису, що можуть бути культурними цінностями. Водій транспортного засобу не зміг ані пояснити наявність «зайвого» вантажу, ні надати документів на право його переміщення через держкордон. Переважно пейзажного жанру картини, складені у причепі авто без ознак приховування, нині затримані та скеровані на експертизу до Волинського краєзнавчого музею. Остаточні рішення прийматимуться після висновків фахівців про мистецьку та культурну цінність художніх полотен.

Підготовлено за матеріалами видань ІА ВолиньPostРайон.Ковель, Буг, соцмереж, пресслужб ГУНП у Волинській області, Патрульної поліції Волинської області, прокуратури Волинської області, Держприкордонслужби України.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Довгождана зустріч через багато років: аргентинці знайшли своїх родичів на Волині
Наступна новина «Ми сумніваємося у відкритості намірів представників АвтоЄвроСили», – волинські лісівники
Останні новини
Схожі новини