ДПСУ продовжила можливість перетинати кордон за внутрішніми українськими паспортами

ДПСУ продовжила можливість перетинати кордон за внутрішніми українськими паспортами
Фото ілюстративне з відкритих джерел

Українцям продовжили можливість перетину кордону за внутрішніми паспортами. 

Таке рішення прийнято зважаючи на ситуацію, що складається на території країни під час воєнного стану, коли громадяни не можуть швидко і вчасно оформити закордонні паспорти, – повідомила Держприкордонслужба України. 

«Саме через гуманітарні обставини та за раніше досягнутими домовленостями з суміжними країнами співробітники прикордонного відомства здійснюватимуть пропуск громадян України, в тому числі і за внутрішнім паспортним документом», – йдеться у повідомленні прикордонників.

Таке рішення стосується всіх громадян, не залежно від областей, з яких вони прямують. 

До слова, правила перетину державного кордону громадянами України регламентуються Постановою №57 Кабінету Міністрів України від 27 січня 1995 року.

З-поміж іншого нею визначено, що виїзд за межі України дітей, які не досягли 16-річного віку, здійснюється за наявності паспорта громадянина України або свідоцтва про народження дитини (за відсутності паспорта громадянина України).

Також Держприкордонслужба зазначає, що в окремих випадках під час перебування за кордоном може виникнути гостра необхідність наявності закордонного паспорта, що визначено законодавствами країн, де наші краяни планують перебувати, або під час поїздок між різними країнами.

Тому прикордонники радять українцям враховувати різні ситуації та за можливості оформити собі закордонний паспорт ще до перетину кордону.

Нагадаємо, раніше Укрзалізниця повідомила, що українцям для перетину кордону з країнами ЄС необхідно мати закордонний паспорт. А вчора, 18-го квітня, навіть зафіксували випадки, коли пасажирів висаджували на кордоні.

Згодом, ДПСУ роз’яснила, які документи слід мати при собі під час перетину корднону та для чого це потрібно. Однак згодом прикордонники заявили, що все таки продовжують можливість перетинати кордон без наявності закордонного паспорта.   


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Українські десантники розбили та знищили підрозділ елітної бригади РФ з Томська
Наступна новина У Нововолинську 33-річний чоловік побив місцевого та вкрав у нього телефон
Останні новини
Схожі новини