Другий день фольклорного фестивалю на Волині: як це було. ФОТО

Другий день фольклорного фестивалю на Волині: як це було. ФОТО

У Берестечко з’їхалися українофіли на восьмий Міжнародний фестиваль українського фольклору «Берегиня», який відбувається на Волині 10-12 серпня. Не дарма кажуть, що на Горохівщині ще зберігся дух козаків.

Цьогоріч вперше «Берегиня» набула нового змісту – героїко-патріотичного, адже Волинь є унікальним регіоном, де зберігаються й відтворюються звичаї і пісенна творчість козацької доби та періоду національно-визвольних змагань, – пише «Волинська правда».

Другий день фестивалю, 11 серпня, пощастило приймати славному містечку Берестечку. До міста з’їхалися колективи майже з усіх куточків України та із закордоння, зокрема з Франції, Словаччини, Румунії,  Польщі, Білорусі.

У містечку Берестечку на Горохівщині, відомому своєю історією, відбувалося мистецьке дійство «Козацька слава у віках». У фестивальний  день містом розлягалася автентична українська пісня, в якій смуток і краса, велич і слава нашого народу.

Славні козаки та козачки заполонили місто. У цей день Берестечко майоріло вишиванками. Вулицями розгулювали славні козаки та дівчата у віночках. З усіх усюд линула мелодійна українська пісня.

Поки дехто насолоджувався концертом, інші частували українськими смаколиками. Не обходилося свято і без чарочки. Кожен охочий міг підійти до будь-якого столу та поласувати бажаним.

Гості фестивалю мали змогу взяти участь у різноманітних майстер-класах. Косарі просто посеред вулиці клепали свої знаряддя, звук якого розлягався разом із піснею.

А тим часом зі сцени розлягалася аж до Стиру українська пісня. Злившись у одне ціле глядачі фестивалю, як співучий народ, не могли стриматися та підспівували виконавцям.

Шквал емоцій викликали у глядачів пісні французів, які виконали українські пісні «А за селом», «Реве та стогне Дніпр широкий», «Ой, чий то кінь стоїть».

А наш земляк, уродженець села Лобачівка, український актор та режисер, Народний артист України, лауреат Національної премії України імені Тараса Шевченка Петро Панчук зазначив: «Українська пісня – це душа українського народу». А натомість для усіх присутніх прочитав уривок із твору Тараса Шевченка «Чи то недоля, чи неволя».

Також діяли дитячі атракціони та майстер-класи. Ярмарок також дивував своїм різноманіттям. Тут майстри та майстрині піснею запрошували покупців до свого товару.

До слова, Міжнародних фестиваль українського фольклору «Берегиня» започаткований ще у 1991 році. Востаннє фестиваль на Волині проводили 5 років тому, ще у вересні 2013 року.

Цього дня Берестечко ярмаркувало, розлягалося у пісні та майоріло вишиванками.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Монатік вперше оприлюднив чорно-білі знімки дружини
Наступна новина Волинська спортсменка увійшла в десятку найкращих на чемпіонаті Європи
Останні новини
Схожі новини