«Дуже допоміг дощ». Пожежу в Чорнобилі вдалося погасити

«Дуже допоміг дощ». Пожежу в Чорнобилі вдалося погасити

Масштабні пожежі в Чорнобильській зоні відчуження, які палали 11 днів поспіль, врешті вдалося погасити. У цьому рятувальникам неабияк допоміг дощ, який почався в ніч на 14 квітня.

Радісну новину спершу повідомив виконувач обов’язків глави Державної екологічної інспекції України Єгор Фірсов на своїй фейсбук-сторінці, пише «24 канал».

Якщо коротко, – пожежу вдалося загасити, дуже допоміг дощ. Рівень радіаційного фону постійно вимірюється, але ті данні які є в нас – в цілому в нормі,
– написав він.

Фірсов додав, що зараз перебуває на місці подій, а також додав: вогнеборцям, що понад 10 діб боролися з полум’ям у зоні відчуження, треба сказати "велике дякую".

Згодом цю інформацію підтвердили й рятувальники. Про це доповів президенту Зеленському глава ДСНС Микола Чечоткін під час селекторної наради. За його словами, пожежі вже немає, однак є осередки тління. Їх загасять за кілька днів. 

Чечоткін також додав, що напередодні, після 16 години відбулося погіршення ситуації через шквальний вітер, тож вогонь було складно контролювати. Тому ДСНС відправила більшу кількість техніки та особового складу на ліквідацію пожежі.

Дощ, який пройшов на території, допоміг вогнеборцям впоратися з ситуацією швидше.

"Загалом учора пожежна авіація здійснила 227 вильотів, було використано 500 тонн води. Радіаційний фон у зоні відчуження зберігається у нормі й не підвищується", – розповів глава ДСНС.

Одночасно з гасінням пожежі на території зони відчуження рятувальники не допустили перекидання вогню на військові склади боєприпасів, об’єкти "Укриття", "Вектор", розподільчу електростанцію ЧАЕС та сховище з радіоактивними відходами.

Читайте також: 

 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Роботу продуктових ринків в Україні знову заборонять
Наступна новина Розпочали обов'язкову обсервацію громадян, які повертаються з-за кордону, - Волинська ОДА
Останні новини
Схожі новини