Розпочали обов'язкову обсервацію громадян, які повертаються з-за кордону, - Волинська ОДА

Розпочали обов'язкову обсервацію громадян, які повертаються з-за кордону, - Волинська ОДА

Від 14 квітня, усі громадяни, які перетинатимуть кордон на пункті пропуску «Ягодин», повинні підписати згоду, після чого у супроводі поліції для усіх організують доїзд до місць обсервації.

Про це повідомили на сторінці Волинської ОДА у фейсбуці.

В режимі відеоселектору участь у засіданні, що відбулося сьогодні, 14 квітня 2020-го року, взяв голова облдержадміністрації Юрій Погуляйко. Тож по завершенню засідання державної комісії, регіональна комісія з питань ТЕБ та НС прийняла відповідне рішення щодо Волинської області.

Так, від вівторка, 14 квітня, усі громадяни, які перетинатимуть кордон на пункті пропуску «Ягодин», повинні підписати згоду, після чого у супроводі поліції для усіх організують доїзд до місць обсервації.

Позаяк найбільше навантаження припадає на прикордонні області, в тому числі і Волинську, то Державна комісія ТЕБ та НС до цього процесу долучила суміжні області, які допомогатимуть з обсервацією. Зокрема, надаватимуть транспорт та додаткові місця для обсервації.

Також слід зазначити, що на обсервацію громадян з Державного резервного фонду передбачені кошти, які надійдуть в місцеві бюджети.

Нагадаємо, Волинська ОДА заявила, що з 1 квітня 2020 року усі громадяни, які в’їжджатимуть на територію Волинської області через діючі пропускні пункти «Ягодин», «Пулемець» «Доманово» та «Дольськ», зобов’язані проходити обов’язкову
двотижневу обсервацію
. Однак, 2 квітня стало відомо, що за добу кордон перетнуло 122 людини і жодного з них не відправили на обсервацію. 6 квітня заступниця голови ОДА Тетяна Щербак заявила, що усі, хто перетинає кордон повинні самоізолюватись вдома. 

Читайте також: 

 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина «Дуже допоміг дощ». Пожежу в Чорнобилі вдалося погасити
Наступна новина У Лаврі посилили карантин. Поліція і Нацгвардія контролюють територію
Останні новини
Схожі новини