Двоє волинян сплатять по 200 тис. грн штрафу за переправлення ухилянта в Польщу

Двоє волинян сплатять по 200 тис. грн штрафу за переправлення ухилянта в Польщу

На Волині судили двох чоловіків за переправлення у Польщу ухилянта під виглядом водія вантажівки. Їм обом призначили по 200,6 тис. грн штрафу. Проти такого покарання чоловіки не заперечували і підписали з прокурором угоду про визнання винуватості.

Як йдеться у вирок Нововолинського міського суду, слідство зафіксувало один епізод з перевезення за кордон військовозобов’язаного чоловіка. Це сталось у вересні минулого року. За внесення даних про ухилянта у систему «Шлях» спільники отримали 2,5 тис. доларів, – пише zaxid.net.

22 вересня за порадою зловмисників чоловік за кермом вантажівки поїхав у пункт пропуску «Краковець» на Львівщині. Однак, виїхати не зміг, бо чоловік не надав прикордонникам документів, які б підтверджували його право на виїзд.

Тоді спільники порадили йому поїхали у пункт пропуску «Шегині». Цього разу йому вдалося перетнути кордон під виглядом водія вантажівки і виїхати до Польщі.

За яких обставин викрили підозрюваних, у матеріалах справи не зазначено. Щодо них відкрили кримінальне провадження за ч.3 ст. 332 ККУ (незаконне переправлення осіб через кордон). Відомо, що у чоловіків був третій спільник, але його особу слідство так і не встановило.

Обоє підозрюваних уклали з прокурором угоди про визнання винуватості. На засіданні 20 жовтня суддя Орися Ференц-Піжук їх затвердила і призначила чоловікам по 200,6 тис. грн штрафу.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Синоптики попереджають про погіршення погоди на Волині
Наступна новина Де у Луцьку роздаватимуть питну і технічну води на випадок тривалого блекауту
Останні новини
Схожі новини