«Економічно недоцільно», – Луцькрада про додаткові тролейбуси до Гаразджі

«Економічно недоцільно», – Луцькрада про додаткові тролейбуси до Гаразджі
Фото Суспільного

У Луцькій міській раді заявили, що запускати додаткові тролейбусні маршрути до Гаразджі економічно недоцільно.

Про це сказав директор департаменту економічної політики Луцької міськради Борис Смаль, інформує Суспільне.

Нагадаємо, лучани зареєстрували дві петиції із проханнями відновити тролейбусні маршрути до Гаразджі.

В одній із них просять запустити тролейбус №7. Наразі вона набрала 22 голоси із 300 необхідних. В іншій просять відновити тролейбусний маршрут №10. Остання набрала 141 підпис.

Борис Смаль розповів, що нині їздить 3-й тролейбус як соціальний.

«Там трохи більше ніж 200 і 300 пасажирів платних в день, в такому випадку на одного пасажира вартість проїзду по 7 маршруту буде складати 21 грн. Якщо ці маршрути оплачувати з бюджету міської ради, то це складає відповідно 2,2 млн і 3,2 млн в рік. На одного пасажира, я рахував, це 6000 в день виходить. Це дуже елітні пасажири будуть», – сказав Смаль.

Водій тролейбуса Олександр Ліснічук щодня робить 7 рейсів за 3-м маршрутом. Іноді йому доводиться брати більше пасажирів, ніж є сидячих місць. Каже, що в основному возить пенсіонерів, пільговиків. Маршрутками мало хто хоче їхати за гроші.

Пенсіонерка Галина Каліщук каже: щоразу їздити маршруткою до кладовища й назад – дорого, а проїзд у тролейбусі безплатний.

Тамара та Олексій Гембіки розповіли, що коли діяли 7-й та 10-й тролейбусні маршрути, дістатися сюди пенсіонерам було легше.

Нагадаємо, протягом Провідного тижня до Гаразджі їздитимуть додаткові тролейбуси від Київського майдану. Маршрутні перевізники запустять додаткові автобуси до кладовища.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Біля Луцька під колесами вантажівки загинула жінка
Наступна новина У Володимирі-Волинському за 3 мільйони гривень оновили терапевтичне відділення. Фото
Останні новини
Схожі новини