«Як це добре - завжди жити в чистоті», - лучанка з донькою щодня збирають сміття у лісі

«Як це добре - завжди жити в чистоті», - лучанка з донькою щодня збирають сміття у лісі

Лучанка Анна Біла з 7-річною донькою Еммою майже щодня буває на екостежці в лісі с. Гаразджа.

Дівчата виходять з машини, одягають яскраві рукавички, беруть пакет і… прогулюючись, збирають сміття. Не своє. Те, яке біля лавочок, інформаційних стендів та просто в лісі лишили «чемні» відвідувачі, - розповідають на фейсбук-сторінці Поліського лісового офісу.

На центральний лавочці, де можна підзарядити телефон, Емма камінчиками прикріпила записку з простим зрозумілим проханням - не смітити в лісі.

«Ми тут любимо гуляти давно. Раніше на цій стежці не було такої краси, просто доріжка в лісі. А потім зʼявилися вхідні ворота. Недавно взагалі все облагородили: доріжку висипали щебенем, встановили лавочки, зʼявилася гра з кільцями, доріжка з пеньочків, ці неймовірні знаки з метражем, вказівники. Одразу побільшало і людей. І сміття теж, на жаль. Стаканчики з-під кави, пляшки, торбинки. Було, під лавкою навіть знаходили шкарпетки. От і захотілося прибрати, хоч якось віддячити за те, що для нас таку красу зробили», - розповідає Анна.

Раніше Емма на хотіла йти гуляти. Говорила, що сумно просто ходити в лісі. А потім їй тут зʼявилися розваги - тепер не проходить повз гри із кільцями, ніколи не минає стежину з пеньочків.

«Прибирання - теж своєрідна розвага. Ми йдемо, роздивляємося, складаємо сміття в пакет, багато розмовляємо. Тут ліс гарний. Спокійно порівняно. Хоч зараз і стало значно більше людей.

В міському парку добре бути хіба з самого ранку. А у вихідні взагалі людно. Ми любимо такі тихі спокійні прогулянки. Це місце для нас. Буваємо в у Воротневі - там теж дуже гарно. Але для щоденних поїздок далекувато. Тут - ідеальне місце», - подовжуємо розмовляти і йти стежкою, поки Емма складає в пакет пластикові пляшки, викинуті серед лісу серветки, папірці, навіть пачки від цигарок.

Днями дівчата назбирали дуже багато сміття. Анна розповідає, що довелося перекладати закуплені продукти в салон автомобіля, а багажник заповнили пакетами зі сміттям. Мабуть, багато людей тут протягом дня пройшлися.

«В мене всі знайомі так поводяться. В компанії навіть немає нікого з інакшим мисленням. Не розумію, як можна засмічувати такі гарні місця», - ділиться емоціями.

На завершення нашої прогулянки Анна з Еммою таки наповнили пакет. Завтра повернуться. Що тут буде так само чисто, як вони після себе лишили, мають сумніви. Але це дівчат не засмучує. Сповнена енергії Емма запевняє, що прибиратиме, поки всі не зрозуміють, як це добре - завжди жити в чистоті.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина У Луцьку затопило дороги
Наступна новина У Луцьку авто застрягло у воді через зливу
Останні новини
Схожі новини