Ексголова Луцької РДА каже, що обласні посадовці підробили його заяву

Ексголова Луцької РДА каже, що обласні посадовці підробили його заяву

Ексначальник Луцької районної військової адміністрації Володимир Кец звернувся до жителів Луцького району з приводу свого звільнення. Зокрема, він зауважує, що воно базується не на  особистій втомі, професійному вигорянні чи страху перед труднощами, викликаними війною. Крім того, заяви до Офісу президента України про звільнення за власним бажанням, чи точніше «за згодою сторін», як каже Володимир Кец, не писав і не надсилав. У підробленні заяви він звинувачує посадовців ОВА.

Звернення опубліковане на фейсбук-сторінці Луцької районної державної адміністрації.

Звернення Володимира Кеца подаємо дослівно:

«Шановні мешканці Луцького району!

Десятого вересня Президентом України за номером 178/2022- рп підписано розпорядження щодо мого звільнення згідно з «поданою заявою».

​З огляду на завершення моєї роботи на посаді голови, найперше хочу щиро подякувати усім працівникам та спеціалістам районної військової адміністрації, першому заступнику голови РДА –  Озіновичу О.М. (з яким працював упродовж 2020-2021 року), заступнику голови РДА/РВА – Павловичу Г.Г. керівнику, заступнику керівника апарату, керівникам структурних підрозділів за професіоналізм, високий фаховий рівень та самовіддачу, яку вони проявили виконуючи свої професійні обов’язки, у тому числі як у період боротьби з епідемією коронавірусу, так і протягом шести місяців війни.

Окремі слова подяки та велике спасибі хочу сказати головам територіальних громад за їхню активну підтримку усіх фінансово-матеріальних питань, пов’язаних із зміцненням державного кордону і насамперед за підтримку у формуванні підрозділів територіальної оборони та добровольчих формувань, Луцькій міській раді, персонально голові Ігорю Поліщуку, заступнику Ірині Чебелюк, секретарю міської ради Юрію Безпятку, керівникам окремих структур міста за швидке реагування та забезпечення роботи відповідних служб міста при виконанні окремих і невідкладних завдань у частині підтримки військових формувань на території району, голові районної ради та депутатському корпусу районної ради, який спрацював ефективно і потужно з перших днів війни, давши змогу профінансувати за рахунок вільних лишків із районного бюджету низку вкрай важливих безпекових питань на суму понад два мільйони гривень.

Великий земний уклін хочу скласти нашим волонтерам, які за ці місяці війни, спільно з працівниками районної військової адміністрації, депутатами районної і обласної рад здійснили кілька десятків «рейсів –поїздок» із доставки гуманітарного вантажу на Схід та Південь України до місць дислокації окремих військових підрозділів.

Разом із тим, вважаю за необхідне зазначити, що моє звільнення базується НЕ на моїй особистій втомі, професійному вигорянні чи страху перед труднощами викликаних війною.

Навпаки, Луцька РДА/РВА оперативно відреагувала, у найкоротший термін, протягом 4-5 днів, були вирішені усі питання щодо створення батальйону ТрО району включно з логістикою та господарсько-комунальними проблемами, а на даний час ведуться роботи з облаштування відповідної території (фактично теж з нуля) за сприяння приватного сектору економіки та кошти територіальних громад – без жодної гривні з державного чи обласного бюджету. До речі, область показово використала даний об’єкт для зарубіжних гостей як приклад саме ефективної роботи.

Ми спільно з головами територіальних громад «очі в очі» напрацьовуємо варіанти чи то допомоги військовим, чи додаткового розміщення осіб, які вимушено залишили свої домівки або втратили житло в результаті окупації.

Я не міг би дозволити собі так легковажно і безвідповідально віднестись до виконання службових обов’язків в умовах війни, ставлячи відповідні завдання перед структурними підрозділами і в той же час самому планувати, як тихенько скласти з себе відповідальність за організацію роботи місцевого органу виконавчої влади.

Скажу чесно і відверто, моє звільнення базується на цинічному лицемірстві та мерзотних діях окремих посадових осіб ОВА, які я з питань коректності, етики поведінки державних службовців не озвучую. Але вчинок цих осіб, для мене це не просто моральне «дно», це ще й протиправні дії у вигляді підробки документів і подання в останні дні липня, нібито від мого імені, заяви до Офісу Президента України про звільнення за власним бажанням, чи вірніше «за згодою сторін», яку я не писав і не надсилав.

Саме вони такими діями дискредитують Президента держави і Уряд, породжують цілу низку риторичних запитань з боку суспільства і громадськості.

Однак, з огляду на те, що в країні йде війна, а ми як держава, ціною життя тисяч бійців, у тому числі волинян і безпосередньо мешканців громад нашого району («Слава Героям!»), ціною тисяч безневинних замордованих жертв цивільного населення («Вічна пам'ять!»), відстоюємо своє право на життя, я не зможу, не маю морального права в цих умовах піднімати якісь містечкові питання «районного масштабу» перед керівництвом країни.

Хай це залишається на совісті цих осіб, Бог їм суддя.

У Глави держави, Президента України – сьогодні стократ, тисячу раз більш важливі питання: здобути Перемогу, повернути українські землі, пройти через важку зиму, зберегти життя людей, відбудувати Україну!

Я призначався на посаду голови РДА після відповідних співбесід як у КМУ, так і Офісі Президента.

І лише Президенту України та команді Президента, Уряду я вдячний і зобов’язаний своїм призначенням.

Лише Конституцію та Закони України я зобов’язаний виконувати!

Лише мешканцям Луцького району, волинянам та державі я зобов’язаний служити, і аж ніяк я не зобов’язаний прислужувати окремим посадовим особам обласної державної/військової адміністрації.

Ніяких «оскаржень», «подань до суду», інших речей на зразок хронічних хвороб чиновників типу «запалення хитрості» я не робив і не буду, це не в моєму характері, я вищий цього, про що я теж заявив відкрито у вічі цим окремим посадовим особам.

Тому, як тільки сьогодні до РВА надійде відповідне розпорядження Глави держави, Верховного Головнокомандувача, Президента України Володимира Зеленського, воно буде виконане мною як головою РДА/РВА безапеляційно протягом одного дня, тому що це рішення Президента, тому що Перемога це основне, а Україна понад усе.

Маю честь! Слава Україні!»

Нагадаємо, учора, 11 вересня, згідно з розпорядженням президента України №179/2022-рп, новим головою Луцької районної державної адміністрації Волинської області призначили Костика Анатолія Івановича.

Читайте також: Дітей воїнів із Волині відправили на відпочинок до Румунії


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Дітей воїнів із Волині відправили на відпочинок до Румунії
Наступна новина У волинянки односелець украв гроші
Останні новини
Схожі новини