Електронні квитки для луцьких школярів. Що потрібно знати батькам

Електронні квитки для луцьких школярів. Що потрібно знати батькам

У луцьких школах почали оформлювати електронні картки для проїзду школярів у маршрутках і тролейбусах.

«Перший» з’ясував, що потрібно зробити батькам і дітям.

Для чого дітям особливі картки

Картки, що видають у школах, дають право пільгового проїзду у міському транспорті за пів ціни, як це передбачено тарифами. Фактично це і картка для оплати проїзду, і учнівський квиток. Кількість поїздок за ними необмежена. Возити з собою також звичайний паперовий учнівський квиток непотрібно.

Як її отримати

У школах дітям роздають бланки згоди на обробку персональних даних. Заповнити їх повинні батьки або опікуни. Вони повинні вказати власне ім’я, номер та серію паспорта, ким виданий документ, прізвище, ім’я, по батькові та вік дитини. Якщо є додаткові пільги, потрібно також надати копію документа, що їх підтверджує.

Ці бланки можна заповнити та віддати вчителю до 11 листопада. Працівники школи своєю чергою передають бланки працівникам підприємства «Сіті Кард Систем», що впроваджує електронну систему оплати проїзду у Луцьку. Працівники підприємства оформлюють електронні квитки і віддають їх школам. Платити за них батькам учнів непотрібно.

Які персональні дані дитини отримує підприємство

Підприємству «Сіті Кард Систем» надають ім’я та вік дитини, місто проживання (без вулиці та будинку), мобільний телефон та електронну пошту. Фото, зі слів першого заступника міського голови Григорія Недопада, для прискорення процесу вирішили поки не збирати. Чи зміниться це в майбутньому, в міській раді наразі не знають. В міській раді запевняють, що персональні дані будуть захищені.

В першу чергу квитки видаватимуть дітям до 14 років.

Чи можна отримати картку не в школі

З четверга, 7 листопада, батьки зможуть купити дитині електронну картку у терміналах, що розмістять по місту, однак ці картки будуть неперсоніфікованими, а відтак – не даватимуть право пільгового проїзду.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Біля Луцька відкрили церкву
Наступна новина У листопаді на Волині вже зафіксували два температурні рекорди
Останні новини
Схожі новини